Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

ERRE FIGYELJENEK!

A rosszul indokolt kérelmeket sajnos elutasítják

2020. május 12. kedd

„Szívünk szakad meg, olyan borzasztó élethelyzetekről számolnak be a kérvényezők, de gyakran mégis el kell utasítanunk a rendkívüli települési támogatásra beadott igényeket, mert nem felelnek meg a feltételeknek” – mondja Szili-Darók Ildikó alpolgármester.

Ezt a támogatást csak azoknak tudjuk adni, akik a koronavírus miatt kerültek nehéz anyagi helyzetbe. Ezért nagyon kérjük, hogy tegyék a kérelmek szövegében egyértelművé, hogy miként sodorta őket válságos egzisztenciális helyzetbe a koronavírus. Aki pedig nagyon nehéz helyzetben van, de eddig is abban volt, az ne a rendkívüli támogatásért folyamodjon, hanem egyéb támogatásokért” – magyarázta.

Az elbírálók legszívesebben áttennék a tartósan nehéz helyzetben lévők  az egyéb települési támogatási kérelmek közé, de ezt jogi okokból nem tehetik meg. Ezért az elutasító határozathoz információt mellékelnek arról, hogy aki nem jogosult a rendkívüli települési támogatásra, az milyen más önkormányzati segítséget vehet igénybe. Mindemellett napi 500 adag meleg ételt szállítanak ki a helyieknek az önkormányzat szervezésében, de a kapacitás ennek duplája. Szili-Darók valószínűsíti, hogy sok embernek volna még szüksége a kedvezményes díjú meleg ételre, ezért kéri őket, hogy tárcsázzák a kerület ingyenesen hívható zöld számát (06 80 277-256).

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben