Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

FOLYTATÓDIK A PARK MEGÚJULÁSA: ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉS FITNESZPARK ÉPÜL

Kitavaszodott a Kálvária téren is

2020. május 31. vasárnap

A Magdolna- és az Orczy-negyed határán, a Kálvária téren forgatott a Józsefváros újság – a videó a cikkünkbe beágyazva is elérhető. Fertőtlenítés, fűnyírás, zöldhulladék összeszedése – a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai mindent elintéztek, és egy kis segítséget is kaptak.

A kerület egyik legnagyobb, kedvelt és nem utolsó sorban szépen rendbehozott parkja a Kálvária tér – főképp mióta 2014-ben, még az előző városvezetés idején, teljesen újjáépült. A szép munka Köztérmegújítási Nívódíjat is nyert. Ennek már 6 éve és a tér fénye nem kopott meg, ám ehhez az is kell, hogy rendszeresen karban tartsák, takarítsák, javítgassák.

„A JGK Városüzemeltetési igazgatóság feladata a parkok, a terek, az utcák és a játszóterek tisztántartása, és ebben a jelenlegi helyzetben a fertőtlenítése is” – mondta el a videóban Sztanek Endre igazgató. Angi István igazgatóhelyettes pedig arról beszélt, hogy a park megőrizte ősfás, ligetes, árnyékos jellegét, hangulatát. A tér rendbetételében segített a JGK munkatársainak Camara-Bereczki Miklós Ferenc önkormányzati képviselő is. Elmondta, hogy az önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnökeként fontosnak tartotta, hogy kivegye a részét a munkából, amit szívesen is csinál, mert korábban kertészként is dolgozott.

A Kálvária tér megújulása folyamatos: most éppen állami és uniós támogatással zajlik a játszóeszközök cseréje. Kiss Tibor, a RÉV8 Zrt. projektmenedzsere a videóban elmondta: teljesen megújul a téren található játszótér, a Baross utca felé eső oldalon fitneszpark épül, négy helyen pedig sakkasztalokat építenek ki, továbbá cserjéket és évelő növényeket telepítenek.

Szöveg: Lengyel Tibor; Fotó: Takács Mária és Ványi Ákos; Videó: Takács Mária

TEGYÜK EGYÜTT TISZTÁBBÁ A KERÜLETET!

Most, hogy lassan mindannyian visszatérünk a közterekre, még fontosabb, hogy mindenki betartsa a szabályokat és közösen vigyázzunk Józsefváros tisztaságára! A kerület köztereinek tisztántartása sok szereplő együttes feladata, amiből kiveszi a részét a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF), a Főkert, a BKV, ahogyan a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) Városüzemeltetési Igazgatósága is. Józsefváros tisztaságáért azonban az itt élők is sokat tehetnek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben