Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi pályázatok

Sport-, egyházi, nemzetiségi, civil- és kulturális pályázatokra lehet jelentkezni

2020. június 13. szombat

A Józsefvárosi Önkormányzat több területet érintően ír ki pályázatokat az érintettek idei tevékenysége támogatására: a kerületben működő civil szervezetek és az itt élő művészek számára, nemzetiségi önkormányzatok részére, a kerületben dolgozó társadalmi és sportszervezetek, sportolók részére, valamint egyházak, egyházi szervezetek, alapítványok számára. A pályázatokban közös, hogy mindegyiknél legfeljebb 500–500 ezer forint igényelhető pályázónként és a beadási határidő június 18. éjfél.

A civil- és kulturális pályázat célja, hogy a kerületben működő civil szervezetek és az itt élő művészek tevékenységét támogassa.

A nemzetiségi önkormányzatok által elérhető támogatási keret célja, hogy segítse a közösségszervező, szociális ellátó, kulturális programszervező tevékenységüket, valamint az egészségügyi, köznevelési, gyermek és ifjúsági feladatokról való gondoskodásukat, az idősekkel kapcsolatos programjaikat és hagyományőrző illetve esélyegyenlőséget teremtő céljaikat.

A sportpályázat célja, hogy támogatást nyújtson a tevékenységüket Józsefvárosban kifejtő jogi személyiséggel rendelkező társadalmi és sportszervezetek, alapítványok, továbbá a Józsefvárosban állandó bejelentett lakcímmel rendelkező igazolt sportolók részére.

Az egyházi pályázatot pedig azzal a céllal írta ki az önkormányzat, hogy a Józsefvárosban működő egyházak, egyházi szervezetek, alapítványok támogatáshoz juthassanak, ezáltal pedig könnyebben megvalósíthassák közösségszervező, szociális ellátó, kulturális  valamint az egészségügyi, köznevelési, gyermek és ifjúsági tevékenységüket és a roma felzárkóztatást célzó kezdeményezéseiket, illetve a remények szerint a támogatás hozzájárul a pályázók kerületi ingatlanjainak felújításához is.

A pályázatok részletes leírása, további információk és a kitöltendő adatlapok az alábbi linkekre kattintva érhetők el:

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben