Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Döntsük el közösen!

A közterületi filmforgatások szabályozásáról szavaz a képviselő-testület

2020. június 24. szerda

Reméljük, hogy olyan rendeletet alkottunk, amely garanciát kínál a forgatások idejére a lakók mindennapjait zavaró körülmények minimalizálására

Idén februárban a Józsefvárosi Önkormányzat a CAPE és a C8 civil szervezetekkel együttműködésben lakossági konzultációba kezdett a filmforgatások kerületi szabályozásáról. Ennek első lépéseként kérdőívet állítottunk össze. Második lépésként február végén lakossági fórumot rendeztünk a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban, ahol a lakók, szakértők és kerületi politikusok beszélték meg a témával kapcsolatos problémáikat, javaslataikat.

A kérdőíveket összesen 766-an töltötték ki, ebből személyesen 236-an, online 530-an. A kérdőívezés eredményeit honlapunkon olvashatják.

A filmforgatások rendjének kerületi szabályozására az előterjesztést június 25-én tárgyalja a Képviselő Testület, az előterjesztést itt olvashatják.

Azért kértük ki a lakók véleményét a változtatások előtt, mert az önkormányzat részvételi koncepciójának szerves része az az eljárás, hogy a lehető legtöbb intézkedésnél kikérjük az érintettek véleményét az őket érintő döntésekbe.

Büszkék vagyunk arra, hogy a változtatások tervezésében részt vettek Józsefváros lakóit és reméljük, hogy olyan rendeletet alkottunk, amely garanciát kínál a forgatások idejére a lakók mindennapjait zavaró körülmények minimalizálására. 

Köszönjük a részvételüket!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben