Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mégsem lesz bontás?

Nem kezdik el a Heinrich Udvaron a bontási munkálatokat

2020. július 03. péntek

A Józsefváros újság értesülései szerint nyáron biztosan nem kezdik el a Heinrich Udvaron a Heinrich Passage építését – ami bontással indulna.

Úgy tudjuk, hogy a beruházó a járvány kiváltotta gazdasági helyzetre hivatkozva újragondolja a tervet és az egész befektetést. Mint azt mi is megírtuk: a hosszú éveken át műemléki védettséget élvező épületkomplexumból szállodát és rövidtávú bérbeadásra alkalmas apartmanlakásokat tervezett kialakítani egy, az ingatlanhoz 2018-ban jutott vállalkozói kör, amely e célra hozta létre a Heinrich Passage Ingatlanfejlesztő Zrt.-t. A Heinrich Udvar raktárépületeiről tavaly decemberben a kormány levette a műemléki védettséget, idén tavasszal pedig a Heinrich Passage építését nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítették. Május végén a beruházók kézhez kapták az építési és a bontási engedélyt is.

A cég tulajdonjoga még tavaly ősszel átszállt Szabó Zoltántól (Varga Mihály pénzügyminiszter egykori kollégiumi társától) Szabó egyéb beruházásaiban építésvezetőként dolgozó Illés Lászlóhoz, de értesüléseink szerint a beruházás nevében jelenleg is Szabó tárgyal egy tervezett lakossági fórum érintettjeivel.

Korábban videónkban jártuk körül a Heinrich udvar ügyeit, melyet a linkre kattintva tekinthet meg.

Szöveg: Gaal Ilona; Fotók: Huszár Boglárka; Videó: Takács Mária

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben