Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A család fájdalmában részvéttel osztozunk

Elhunyt Kósáné Kovács Magda, Józsefváros volt országgyűlési képviselője

2020. július 27. hétfő

Kósáné Kovács Magda személyében Magyarország és Józsefváros egy végtelenül tisztességes, hatalmas szakmai tudású, nagyszerű politikust és embert veszített el.

Életének 79. évében elhunyt Kósáné Kovács Magda, volt munkaügyi miniszter, Józsefváros volt egyéni országgyűlési képviselője. Az általános és a középiskolát Budapesten, Ferencvárosban végezte, 1958-ban érettségizett a Trefort Utcai Gyakorló Gimnáziumban, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-francia szakán szerzett diplomát. 1969-ben egyetemi doktor címet szerzett.

A rendszerváltást megelőzően többek között gimnáziumi tanárként és igazgatóhelyettesként, az MTA Irodalomtudományi Intézetének munkatársaként, a PDSZ vezetőjeként, a SZOT titkáraként dolgozott. 1990 és 2004 között a Magyar Szocialista Párt színeiben országgyűlési képviselő, majd 2004 és 2009 között az Európai Parlament képviselője, 1994 és 1995 között munkaügyi miniszter, 2011-től a Demokratikus Koalíció tagja. 

Kósáné Kovács Magda személyében Magyarország és Józsefváros egy végtelenül tisztességes, hatalmas szakmai tudású, nagyszerű politikust és embert veszített el. Elkötelezettsége amellett, hogy a politika az állampolgárok szolgálatáról kell, hogy szóljon, példaértékű valamennyiünk számára. A család fájdalmában részvéttel osztozunk.

Józsefváros Önkormányzata

fotó:parlament.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben