Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázatok

A civil és kulturális, egyházi, sport és nemzetiségi pályázatok eredményei

2020. július 27. hétfő

Független bírálók értékelései alapján született a döntés.

A Józsefvárosban működő önszerveződő közösségek, továbbá művészek és sportolók pályázati támogatásáról szóló 7/2016. (III.03.) önkormányzati rendelet értelmében a Képviselő-testület minden évben a költségvetésben keretösszeget határoz meg és pályázati alapot hoz létre, amelyből a közhasznú tevékenységet folytató szervezetek, egyházak, sportegyesületek, nemzetiségi önkormányzatok, illetve tehetséges magánszemélyek tevékenysége, munkája támogatható. 

Az idei évre vonatkozóan a Képviselő-testület a 2020. évi költségvetésről szóló 8/2020. (II.28.) önkormányzati rendeletben a civil szervezetek, alapítványok, művészek támogatására 7 millió Ft-ot, az egyházak, egyházi közösségek tevékenységére 6 millió Ft-ot, sportolók, sportszervezetek tevékenységre 1 millió Ft-ot, illetve a nemzetiségi önkormányzatok programjainak támogatására 5.807.000.- Ft-ot különített el.

A 2020. évi pályázatok 2020. június 3-án kiírásra kerültek. A pályázatok beadási határideje 2020. június 19. napja volt.

A 2020. évi felhívás alapján a civil és kulturális pályázatra 53 érvényes kérelemben (formailag elutasítva 6 pályázat) mindösszesen 24.482.336,- Ft, az egyházi pályázatra 19 érvényes (formailag elutasítva 1 db pályázat) kérelemben mindösszesen 9.180.000,- Ft, a sport pályázatra 9 érvényes kérelemben (formailag elutasítva 1 db pályázat) mindösszesen 3.180.000,- Ft, valamint a nemzetiségi pályázatra 12 kérelemben mindösszesen 5.919.000,- Ft összegű támogatási igény érkezett. A benyújtott pályázatok formai ellenőrzése megtörtént. Az ellenőrzés során pályázónként megvizsgálásra került, hogy amennyiben a pályázó a 2019. évi pályázat alapján vagy azon kívül támogatásban részesült, elszámolási kötelezettségét a szerződésben vagy hiánypótlási felhívásban meghatározott határidőben teljesítette-e, a benyújtott elszámolás formája és tartalma megfelelő-e, a szerződésben rögzített 30, illetve 60 napos elbírálási határidőt figyelembe véve az elszámolás elfogadásra vagy elutasításra került-e.

A pályázatok tartalmi elbírálására független szakértőket kértünk fel, akik a nyilvános pályázati felhívásban is szereplő szempontok alapján pontozták az összes olyan pályázatot, amely formailag megfelelt a kiírásnak. A bírálók személyére a három alpolgármester és a Közösségi Részvételi Iroda irodavezetője tett javaslatot. Minden pályázati anyagot két bíráló kapott meg, akiket véletlenszerűen osztottunk be az egyes szakterületeken belül. Minden bíráló a szempontok pontozásán túl nyilatkozhatott arról is, hogy az adott pályázatot javasolja-e támogatásra vagy sem.

A pályázatok teljes pontszáma az alábbiak összegeként jött ki:

•    a 2 bíráló által adott pontszámok

•    a 2 bíráló támogatási javaslatai pontszámokká konvertálva

A kijött pontszámok alapján felállítottunk egy csökkenő sorrendet, majd meghúztuk azt vonalat, amely felett a pályázók támogatásban részesültek.

Civil és kulturális pályázatok

Egyházi pályázat

Sport pályázat

Nemzetiségi pályázat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben