Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kitüntetések

Jelöljön Ön is a Józsefvárosi kitüntetésekre!

2020. július 28. kedd

A Józsefvárosi Önkormányzat minden évben kitüntetésben részesíti a kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket, szakmai közösségeket.

2020-tól kezdve két különböző folyamat során választjuk ki a díjazottakat. A következő díjakra bárki tehet jelölést, de a végső javaslatot az önkormányzat vagy az önkormányzat által megjelölt testület teszi meg a beérkezett jelölések alapján:

Díszpolgári cím

Díszpolgári Cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárságú személynek, közösségnek, aki(k) kiemelkedő munkájával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

Józsefvárosi Becsületkereszt

„Józsefvárosi Becsületkereszt” a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző egész életműve alapján elismerésre méltó magyar és külföldi magánszemély vagy Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző szervezet részére adományozható.

Józsefvárosért

A „Józsefvárosért” kitüntetés a kerület fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedő tevékenységet végző, magyar és külföldi magánszemélyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervek részére adományozható.

Józsefvárosi Aranykoszorú

„Józsefvárosi Aranykoszorú” a Józsefváros területén minimum 10 éve kiemelkedő iparos, kereskedő, vállalkozó és gazdasági tevékenységet végző magyar magánszemélyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervek részére adományozható, akinek nincs helyi adótartozása, vagy az Önkormányzat felé bármilyen más jellegű tartozása, nincs általános köztartozása és tevékenységét magas színvonalon, a lakosság megelégedésére végzi.

Jó Sport

„Jó Sport” kitüntetés a testnevelési és sporttevékenység területén kiemelkedő munkát végzett természetes személyeknek és jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére adományozható. FIGYELEM! Erre a díjra csak a következő emberek/szervezetek adhatnak le nevezést:

-    a kerületben működő oktatás-nevelési intézmények vezetői,

-    a kerületi sportegyesületek és sportszövetségek vezetői, 

-    a kerületi diáksport szervezetek vezetői,

-    20 fő józsefvárosi választópolgár együtt

Józsefvárosi Kultúráért

„Józsefvárosi Kultúráért” kitüntetés adományozható annak az állampolgárnak vagy közösségnek, aki/ami tevékenységével, életművével kulturális területen kiemelkedő tevékenységet folytat és ezáltal hozzájárul Józsefváros kulturális életének sokszínűségéhez, örökségének gyarapításához.

Ezekre a díjakra a jelölését 2020. augusztus 23. vasárnap éjfélig adhatja le ezen az űrlapon: https://forms.gle/F3826bqLQgoB9JPVA vagy a Polgármesteri Hivatal Tám-Pont információs szolgálatán (1082 Budapest, Baross u. 63-67) az erre rendelkezésre álló űrlapon, melyet innen is letölthet.

Józsefvárosi Közösségekért - KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

2020-ban elindul a „Józsefvárosi Közösségekért” kitüntetés is, amelyben a Józsefváros érdekében kifejtett áldozatos tevékenység elismeréseként olyan civil és közösségi munkát végző szervezetek, magánemberek, informális közösségek részesülnek, akik a társadalmi igazságosságért, egyenlőségért, befogadásért, Józsefváros biztonságáért és a környezeti fenntarthatóságért végzett munkájukban értek el kiemelkedő eredményt.

Ennél a díjnál is bárki tehet jelölést, a díjazottak kiválasztása pedig közönségszavazással történik, amelyben minden józsefvárosi lakos részt vehet. A közönségszavazásban, amely augusztus 16-án, a jelölések összegzése után indul, a határidőig leadott jelöltek vehetnek részt. Szavazategyenlőség esetén az önkormányzat illetékes bizottsága dönt.

Erre a díjra jelölését 2020. augusztus 14. éjfélig adhatta le. A közönségszavazás augusztus 31-ig tart, SZAVAZATÁT EZEN AZ ŰRLAPON ADHATJA LE: https://forms.gle/1K68RPU8ij4QaMAZ8

A végső döntést minden díj esetében a képviselő-testület hozza meg. A kitüntetéseket 2020. november 7-én, Józsefváros születésnapján adjuk át.

A jelöltek kiválasztásáról és a díjakról itt olvashat részletesen: https://old.jozsefvaros.hu/rendeletek/2787_2020_40_budapest_fovaros_viii_kerulet.pdf

A korábbi díjazottak listáját itt találja: https://old.jozsefvaros.hu/egyetemvaros/kituntetettek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben