Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázatok

Komposztláda-pályázat lakók részére

2020. augusztus 13. csütörtök

A pályázat benyújtásának határideje: a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2020. december 31-ig.

A pályázati felhívás és adatlap letölthető: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/1309.

Benyújtásának helye: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Ügyosztályának titkársága (1082 Budapest, Baross u. 63-67. III. em. 315.)

A pályázat zárt borítékban, “komposztládák biztosítása lakosság részére pályázat” megjelöléssel postai úton, vagy személyesen nyújtható be:

hétfőn: 13.30-től 18.00 óráig;

szerdán: 8.15-től 16.30 óráig;

pénteken: 8.15-től 11.30 óráig.

A pályázat elbírálása: a pályázatokról a Kerületfejlesztési, Környezet- és Klímavédelmi Bizottság dönt a benyújtást követő 15 munkanapon belül.

A támogatásról a pályázatot benyújtó a döntés meghozatalát követően 10 munkanapon belül írásban kap tájékoztatást.

A komposztláda pályázat célja

A Józsefvárosi Képviselő-testület idén januárban átfogó klímavédelmi intézkedési tervet fogadott el. Ennek az intézkedési tervnek része a hulladékkezelés elősegítése, a saját tevékenységből származó biohulladék komposztálásának, házi komposztálásnak a támogatása. A képviselő-testület a 2020. évi költségvetésben lakosság részére komposztládák beszerzése céljából 1.000.000 Ft keretösszeget különített el. Jelen pályázat magánszemélyek számára egy darab 300 literes, társasházak számára két darab 300 literes műanyag komposztáló ládát biztosít.

Ki vehet részt a pályázaton?

- Józsefvárosi bejelentett lakcímmel rendelkező magánszemélyek, lakóhelyenként egy személy

- Józsefvárosi társasházak

Hol vehető át a komposztáló láda?

A komposztáló láda a pályázat időtartama alatt személyesen átvehető a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetés Igazgatóságán (1084 Budapest, Német u. 17-19.), vagy kérésre kiszállításra kerül a pályázati adatlapon megadott címre.

Mit kell benyújtani magánszemélyeknek?

Magánszemélyeknek a kitöltött pályázati adatlapot kell benyújtaniuk. A pályázati felhívás és adatlap letölthető: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/1309, illetve személyesen átvehető: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Támpont (1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. Ügyfélfogadási rend: Hétfő: 8.15-18.00, Kedd: 8.15-16.00, Szerda: 8.15-16.30, Csütörtök: 8.15-16.00, Péntek: 8.15-13.30.)

Mit kell benyújtani társasházaknak?

Társasházaknak be kell nyújtaniuk:

- Kitöltött adatlapot (az adatlap mellékletét képező dokumentumok a közös képviselő által hitelesített másolati példány formájában is benyújthatók)

- Közgyűlési határozatot - jelenléti ívvel, meghatalmazásokkal, írásbeli szavazás esetén a szavazólapokkal együtt - a pályázaton történő részvételről.

- Motivációs levelet a komposztládák üzemeltetésére

Van-e lehetőség hiánypótlásra?

Hiányosan benyújtott pályázat esetén a pályázat beérkezését követő 8 munkanapon belül a pályázó hiánypótlási felhívást kap: amennyiben a pályázati adatlapon megadta az e-mailcímét, akkor elektronikusan; egyébként postai úton. A hiánypótlási felhívás teljesítésének határideje 5 munkanap.

Mikor érvénytelen a pályázat?

A rosszul kitöltött, illetve a nem jogosult által benyújtott pályázati adatlap érvénytelen.

Ellenőrzik-e a komposztáló láda használatát?

A pályázat kiírója a komposztláda átvételét követően évi két helyszíni ellenőrzést tarthat a pályázat céljának megvalósulása tárgyában.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben