Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pride hét

Mindenki önkormányzata

2020. augusztus 15. szombat

Józsefváros befogadó kerület, a Józsefvárosi Önkormányzat pedig azt vallja, hogy mindenki önkormányzata, és a közösség ereje éppen a sokféleségünkben rejlik.

Ezért került ki a Polgármesteri Hivatalra a szivárványszínű molinó, hogy ebben a hónapban a Pride rendezvénysorozat idején a szexuális orientációknak ezt a sokszínűségét és mindenki jogegyenlőségét hirdesse, és azért, „hogy mindenkit megillessen ne csak az elfogadás, hanem az elismerés és a tisztelet is”.

Idén egyébként a járványhelyzetre tekintettel a szervezők a több tízezer fős budapesti felvonulást lefújták ugyan, de a Pride több tucat más rendezvényét megtartják. Ezek az események olykor vonzzák a „hívatlan vendégeket” is: tavaly éppen az egyik ilyen rendezvényt „látogatta meg” Budaházy György és szélsőséges társasága az egyik kerületi kávézóban. Az ilyen esetek megelőzéséért és a rendezvények zavartalanságáért az érintett civilek és a kerület rendőrei – az országban egyedülállóan – elkezdtek gondolkozni azon, miképp tudnának a hatékonyabban együtt dolgozni: nemrég a témában érintett, a kerületben (is) működő civilek és rendőrök közös képzésen vettek részt.

Fotó: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben