Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázatok

Információ a társasházak támogatásáról

2020. augusztus 16. vasárnap

A Józsefvárosi Önkormányzat az alább felsorolt módokon tud segíteni a kerületben található társasházaknak.

Támogatás életveszély elhárítására

A társasház életveszély elhárítása érdekében – pályázati rendszeren kívül - támogatás iránti kérelmet nyújthat be a munka megkezdéséhez, vagy legkésőbb a munka megkezdését követő 30 napon belül.

A támogatás vonatkozásában az életveszély elhárítása a következőt jelenti: szakértői véleménnyel igazolt életveszély elhárítása érdekében végzett munka, hatósági kötelezés alapján elvégzendő munka, víz-, gáz-, elektromos áram-, távfűtési szolgáltatásból való kizárás elhárítása érdekében végzett munka, egyéb halasztást nem tűrő munka.

Részletes információ és a kérelem nyomtatvány itt érhető el: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/1304

További információ: Józsefvárosi Önkormányzat Gazdálkodási Ügyosztály https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/iroda/1

Ügyintéző: Bodnár Gabriella Gazdálkodási Ügyosztály Kerületgazdálkodási Iroda, telefonszám: 459 2568

Vagyonvédelmi kamerák telepítése

Az Önkormányzat közigazgatási területén elhelyezkedő társasházak és lakásszövetkezetek a közös tulajdonú épületrészek, területek megfigyelését szolgáló, és az Önkormányzat által beszerzésre kerülő vagyonvédelmi kamerát igényelhetnek. Az Önkormányzat a kamerákat térítésmentesen a társasház használatába adja.

A társasház az igénylést adatlap kitöltése útján nyújthatja be.

Az adatlap mellett az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

a)    közgyűlési jegyzőkönyv, mellékleteivel, amely tartalmazza a közgyűlés döntését a kamerák igényléséről, az igényelni kívánt kamerák számáról - mely nem haladhatja meg a lépcsőházankénti 2 darabot -, valamint arról, hogy a társasház a használatba adás időtartama alatt vállalja az üzemeltetést és fenntartást, továbbá arról, hogy szervezeti és működési szabályzatának a kamera használatára irányadó jogszabályoknak történő megfelelését biztosítja.

b)    a közös képviselő nyilatkozata arról, hogy a beruházás megvalósításához szükséges, más jogszabályokban meghatározott engedélyeket, dokumentumokat beszerezték, a működtetéshez szükséges előírásokat betartják, és annak tudomásul vételéről, hogy a beruházás megvalósítását követően a működtetés teljes körűen a társasház feladata.

A vagyonvédelmi kamera a Képviselő-testület által biztosított keretösszeg erejéig, folyamatosan igényelhető a Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Ügyosztályához benyújtott igénylőlap és mellékleteinek leadásával.

Részletes információ és adatlap itt érhető el: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/396

További információ: Józsefvárosi Önkormányzat Gazdálkodási Ügyosztály https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/iroda/1

Ügyintéző: Ügyintéző: Gaál Krisztián, Gazdálkodási Ügyosztály Kerületgazdálkodási Iroda, telefonszám: 459 2594

Komposztláda-pályázat

A képviselő-testület a 2020. évi költségvetésben lakosság részére komposztládák beszerzése céljából 1.000.000 Ft keretösszeget különített el. Jelen pályázat magánszemélyek számára egy darab 300 literes, társasházak számára két darab 300 literes műanyag komposztáló ládát biztosít.

Ki vehet részt a pályázaton?

- Józsefvárosi társasházak- Józsefvárosi bejelentett lakcímmel rendelkező magánszemélyek, lakóhelyenként egy személyA pályázat benyújtásának határideje: a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2021. december 31-ig.

Részletes információk itt >>>

Zöld udvar pályázat

Az eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozásához minimum 100 ezer, maximum 1 millió forintos támogatás igényelhető, melynek legalább 30%-át növények beszerzésére kell költeni. Az érvényes pályázás feltétele a kitöltött pályázati adatlap és mellékletei. A pályázat benyújtható 2021. március 31-ig.

Részletes információk itt >>>

_______

Minden pályázatról további információt a Kerületgazdálkodási Irodán kaphatnak: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/iroda/1-92

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben