Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületi lakáspolitika

Pályázati felhívás minőségi cserés lakás bérbeadására

2020. augusztus 19. szerda

Nyolc darab, minőségi cserés önkormányzati lakás bérbeadására írt ki pályázatot a Józsefvárosi Önkormányzat. A pályázat azoknak szól, akik jelenleg is önkormányzati lakást bérelnek, de azt nagyobbra, komfortosabbra cserélnék.

A konstrukció lényege, hogy nem kell a két lakás közötti értékkülönbözet után fizetni, az esetleges felújítási beruházások költségének felét a bérlő a bérleti díj 70%-ának erejéig lelakhatja, azaz ennyivel csökkenthető a bérleti díj. A pályázóknak a jelentkezéskor csak nyilatkozatot kell tenniük a feltételek fennállásáról, a tényleges igazolásokat csak a nyerteseknek kell bemutatniuk. A lakbér ezeknél a lakásoknál költségelvű, tehát annyi, amennyi az önkormányzat lakással kapcsolatos kiadásait fedezi. A pályázható lakások listája, a pályázati feltételek és határidők a QR kód beolvasásával érhetők el.

A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelkedően jelentős lakásállománnyal rendelkezik, azonban rossz állapotuk miatt a lakások 20 százaléka üresen áll. Az Önkormányzat az üres lakások közül minél többet bérbe kíván adni, ezért a későbbiekben a lakások felújítottsági szintje szerint többféle pályázatot is meghirdet.

AUGUSZTUS 28-IG LEHET BENYÚJTANI A PALYÁZATOT. BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LINKRE KATTINTVA.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben