Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Beszélgessünk közös ügyeinkről!

Biztonságos Józsefváros fórumsorozat: Térfigyelő kamerarendszerek

2020. augusztus 27. csütörtök

2020. szeptember 9. | 18:00-19:30 |Foglalkoztatási és Közösségi Iroda (FOKI) Kálvária tér 13.

2020. szeptemberétől tematikus fórumsorozat keretein belül beszélgetünk a józsefvárosiak biztonságával kapcsolatos kérdésekről, problémákról. Ezen alkalmak során egy konkrét problémakört járunk körbe először meghívott vendégekkel, majd a polgármester részvételével a témához kapcsolódó kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők. 2020. második felében három alkalmat tervezünk megtartani, ha a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

Az első alkalommal a térfigyelő kamerarendszerek működéséről, szerepükről a bűnmegelőzésben és bűnüldözésben fogunk beszélgetni. - Hány kamerarendszer és kamera működik a kerületben? Hogyan működnek ezek a rendszerek? Mire lehet használni őket?  Kik felelnek a működtetésükért? Mennyi ideig tárolják a felvételeket? Mennyire lehetünk benne biztosak, hogy nem sérülnek a személyiségi jogaink, ha kamerarendszer működik a lakóhelyünk környékén? Hova fordulhatunk, ha problémánk lenne a kamerákkal kapcsolatban? - A fórum első felében a Józsefvárosi Rendőrkapitányság munkatársa, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet térfigyelő irányító szakembere, illetve egy adatvédelmi szakember segítségével járjuk körbe a fenti kérdéseket, majd kinyitjuk a beszélgetést, és a szakemberek, illetve a polgármester az érdeklődők kérdéseire válaszolnak.

FIGYELEM! A rendezvényterem nagyságát figyelembe véve a helyszínen max. 30 résztvevő tartózkodhat. Mindenki más online követheti az eseményt. Kérjük, ha személyesen szeretne részt venni az eseményen, regisztráljon legkésőbb 2020. szeptember 7. hétfő 18 óráig ezen a linken: https://forms.gle/zQcTXb4q8snkaDDX7

Kérdések feltevésére lehetőség lesz a helyszínen is, illetve előzetes kérdéseiket 2020. szeptember 6., vasárnapig küldhetik el az alábbi email címre: reszvetel@jozsefvaros.hu

Szeretnénk, ha a következő félévben olyan témák kerülhetnének terítékre, melyek a leginkább érdeklik a kerületben lakókat, ezért 2020. november 22-ig várjuk a fenti email címre a témajavaslatiakat is a következő évi fórumokhoz.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a Józsefvárosi Önkormányzat az alábbi intézkedéseket teszi a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében:

•    A rendezvény helyszínét a rendezvény előtt és után fertőtleníteni kell. (padlótisztítás, székek áttörlése fertőtlenítővel)

•    Résztvevők közötti 1,5-2 méteres távolság tartása.

•    A rendezvényterem nagyságát figyelembe véve a helyszínen max. 30 résztvevő tartózkodhat. Mindenki más online követheti az eseményt.

•    A résztvevők (meghívottak és lakosság) számára kötelező a helyes maszkhasználat (orr és száj eltakarása. Szükség esetén a szervezők biztosítanak maszkot a helyszínen.

•    A résztvevők kerülik a fizikai kontaktust, pl.: kézfogást.

•    Légkondicionáló nem üzemelhet a rendezvényt befogadó térben

•    Biztosított a szellőzés nyílászárók segítségével. Ablakot nem szabad becsukni azért mert zaj, vagy meleg van

•    (Automata) kézfertőtlenítő biztosítása a fogadótérben, illemhelyeken

•    A rendezvényen szükséges eszközök használat után fertőtleníteni kell. A mikrofonokat csak kesztyűvel lehet megfogni / minden használat után fertőtleníteni kell kendővel. A megfelelő számú kesztyű / törlőkendő biztosítása a szervezők feladata

•    A rendezvény lebonyolítói dönthetnek úgy, hogy kizárják a rendezvényről azt, aki nem tartja be a járványügyi előírásokat, magatartásával mások egészségét veszélyeztetik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben