Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közétkeztetés Józsefvárosban

Lezárul az új közétkeztetési tender

2020. szeptember 02. szerda

Szeptember 2-a a beadási határidő abban a még júliusban kiírt nyílt közbeszerzési eljárásban, mellyel a Józsefvárosi Önkormányzat közétkeztetési szolgáltatót keres a kerületi óvodások, iskolások és részben az idősek ellátására.

A tenderkiírás előzménye, hogy az önkormányzat május 26-tól nem vette igénybe az addigi közétkeztetési szolgáltató, a Klassz Menza Kft. szolgáltatását, a korábbi, fideszes vezetésnek a céggel kötött szerződését pedig semmisnek, érvénytelennek és több ponton jogsértőnek nevezte Pikó András polgármester.

A régi szolgáltató mind a semmisség indokait, mind az eljárás módját vitatta, a szerződést pedig jogszerűnek és folytonosnak tartja – hasonlóan vélekedik, és emiatt élesen bírálta a polgármestert a józsefvárosi Fidesz is. Az önkormányzat egyszerűsített eljárásban átmenetileg – az új közbeszerzés alapján várható szerződéskötésig – másik szolgáltatót – az Eurest Kft.-t – bízott meg a közétkeztetési feladatok ellátásával. Csakhogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megállapítása szerint jogsértő volt a Klassz Menza szerződése semmisségének kimondása, és az Eurest Kft. megbízása is, emiatt pedig összesen 50 millió forintra bírságolták az önkormányzatot. A KDB döntését az önkormányzat vitatta és bírósághoz fordult.

A bíróság kimondta, hogy a bírságot meg kell fizetni, de a folyamatban lévő eljárástól függetlenül, közbenső döntésként az Eurest Kft. megbízását nem semmisítette meg, így jelenleg is ez a cég a közétkeztetési szolgáltató Józsefvárosban. A Klassz Menza Kft. korábban közölte: szerződésének semmissé nyilvánítását a bíróságon és a fővárosi Kormányhivatalnál támadja meg.

Fotó: Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben