Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. tájékoztatója

Nem fáj a forgalomcsillapítás!

2020. szeptember 04. péntek

Érthető, hogy az ember fél az ismeretlentől. Milyen szerencse, hogy a forgalomcsillapítás egyáltalán nem ismeretlen Budapesten.

A Belvárosban a hatvanas évek óta folyamatosan zajlik a forgalomcsökkentés, minden évtizedre jutott valami jelentős eredmény. Bárhol is adták vissza a teret a gyalogosoknak, biciklisekenek a fővárosban, mindig voltak, akik féltek előtte, de utána sehol sem bánták meg a fejlesztést. Ilyen volt a Váci utca vagy éppen a Rákóczi út átalakítása. Természetes, hogy ez a munka folytatódni fog.

Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki otthon érzi magát, ami mindenki számára élhető. A város tereit sokan és sokféleképpen használjuk. Ugyanaz az utca egyikünknek otthon, másikunknak munkahely, miközben a harmadik kávézni, a negyedik látogatóba jár ide, az ötödik minden nap keresztülbiciklizik rajta, a hatodik meg csak parkolni szokott itt. Amikor egy utcának a jövőjéről döntünk, olyan párbeszédre van szükség, ahol mindenkit meghallgatunk. Mondja el, önnek mitől lenne élhetőbb a város!

Az alábbi oldalon még többet megtudhat a korábbi sikeres fővárosi forgalomcsillapítási projektekről, az ott található linkről elérhető felületen pedig a jelenleg zajló forgalomcsillapítási mintaprojektekről várjuk a városlakók véleményét.

BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.; Fotók: Soós Bertalan

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben