Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Koronavírus

Az önkormányzat intézkedései a második hullám alatt

2020. szeptember 07. hétfő

A Polgármesteri Hivatalban szigorú járványügyi előírásokat vezettünk be

A veszélyhelyzetből következő józsefvárosi intézkedések

 • A VIII. kerület teljes közigazgatási területén a közterületeken és a közforgalom számára átadott magánterületeken kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A maszkviselést a szabálysértési törvény alapján a rendőrség és a honvédség ellenőrzi. Akik nem tartják be a szabályokat, 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak.
 • A maszkviselési kötelezettség nem vonatkozik az egyéni sportolásra, a zöldterületekre és a parkokra.A játszóterek és kutyafuttatók a megszokott rendben tartanak nyitva, a maszk viselése itt is ajánlott. 
 • Az önkormányzat zárható labdapályái lezárásra kerülnek.
 • A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ kiemelten fertőtleníti a kerületi játszótereket és kutyafuttatókat.
 • Az idei jégpálya a Horváth Mihály téren, és az ahhoz kapcsolódó adventi rendezvények elmaradnak. 
 • A "Józsefváros Összefog" kampány folyamatosan frissülő anyagait itt találja >>>

A veszélyhelyzetre vonatkozó kormányzati döntések

Kijárási tilalom: Este 8 és hajnal 5 óra között kijárási tilalom van életben. Felmentés csak a munkába és a munkából hazajárás esetében, illetve rendkívüli esetekben lehetséges. Munkáltatói igazolás a kijárási tilalom idejére: Letölthető minta

A kutyások időkorlátozás nélkül vihetik állataikat sétálni és kutyafuttatóba a lakóhelyüktől számított 500 méteres körzeten belül.

Általános rendezvénytilalom: Minden rendezvény tilos. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, az amatőr csapatsport tilos. A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.

Minden gyülekezés tilos: Az éttermek bezárnak, csak házhozszállítás lehetséges, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak. Az üzletek, fodrászatok és egyéb kisipari szolgáltatók este 7-kor bezárnak. 

Magáneseményekre vonatkozó korlátozások: Esküvők csak lakodalom nélkül tarthatóak. A házasságkötésnél kizárólag

a) a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető,

b) a házasulók,

c) a házasulók tanúi,

d) a házasulók szülei, nagyszülei,

e) a házasulók testvérei és

f) a házasulók gyermekei

lehetnek jelen.

Temetésen legfeljebb 50 fő vehet részt. Családi összejöveteleken maximum tízen vehetnek részt.

Digitális oktatás: A középiskolákban, nyolcadik osztály fölött digitális oktatás lép életbe. A felsőoktatás csak online formában működhet, a kollégiumokat, így a felsőoktatási kollégiumokat is be kell zárni. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.

Parkolási díj nincs: a közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.

Ügyfélfogadás a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban 2020. november 16-tól

A Hivatallal a kapcsolatfelvétel  telefonon, postai úton, e-mailben, illetve a Hivatal által biztosított egyablakos Támpont Információs Szolgálat (továbbiakban: Támpont) útján történik.

Az ügyintézés természetes személyek számára postai vagy elektronikus úton (ügyfélkapu), jogi személyek számára kizárólag elektronikus ügyintézés útján (cégkapu és e-papír) érhető el. Az elektornikus ügyintézésről itt talál további információkat: https://jozsefvaros.hu/onkormanyzat/e-ugyintezes/253

A Hivatalban személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség. Személyesen kizárólag akkor lehet ügyet intézni, ha az ügyfél az érintett szervezeti egységgel a leírás végén megjelölt telefonszámokon előre egyeztet időpontot, kizárólag személyes megjelenést igénylő ügyekben.

Az ügyfélfogadás kizárólag, a Baross u. 63-67. szám alatti épület mozgáskorlátozottak számára fenntartott bejáratán keresztül megközelíthető  kijelölt helyiségben kerülhet sor, az óvintézkedések betartásával.

Az ügyfelek a beadványaikat személyesen a bejáratnál található Támponton, az e célra kijelölt helyen adhatják le, melyeket az Ügyviteli Iroda minden nap összegyűjt. Az Ügyviteli Iroda a naponta összegyűjtött beadványokat három napig karanténban tartja, majd ezt követően érkezteti azokat. Az Ügyviteli Iroda részéről átvevő személy nem ér hozzá a beadványokhoz, azok benyújtására az ügyfél részére borítékot vagy dossziét kell biztosítani. 

Amennyiben az ügyfél számára ügyének intézéséhez valamely szervezeti egység segítsége vagy nyomtatványa szükséges, úgy részére a Támpont munkatársai  biztosítják a szükséges információkat.

A bejáratnál kézfertőtlenítő van elhelyezve, amelyek használata az ügyfelek részére kötelező. Ezen felül az ügyfél a Hivatalba történő belépésekor és az ott tartózkodás ideje alatt köteles  maszkot viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Amennyiben az ügyfélnek nincs maszkja, úgy részére azt a hivatal  az őrszolgálat útján térítésmentesen biztosítja, melyet a belépéskor kell jelezni. 

A kézfertőtlenítő használatát és a maszk viselését az őrszolgálat köteles ellenőrizni. Amennyiben az ügyfél ezen biztonsági előírásoknak nem tesz eleget, úgy részére a hivatal területére történő belépést meg kell tagadni. Az Őrszolgálat az ügyfél Hivatal épületébe történő belépése esetén testhőmérséklet ellenőrzést végez. A testhőmérséklet mérése digitális, kontaktot nem igénylő homlokhőmérőzés útján történik. 37,5 C fok feletti testhőmérséklet esetén az ügyfél nem tartózkodhat a hivatal épületében, részére a belépést meg kell tagadni.

A Támpont Információs Szolgálat nyitvatartása:

Hétfő:   9:00-11:00; 13:30-18:00

Szerda: 8:15-16:30

Péntek: 8:15-11:30

A személyes ügyfélfogadást biztosító szervezeti egységek időpontfoglalására szolgáló telefonszámok:

Hatósági Ügyosztály Anyakönyvi Iroda: 06-1 061 459-2176 (kizárólag házassági szándékbejelentés és apai elismerő nyilatkozat felvétele ügyében)

Gazdálkodási Ügyosztály: 0620 449 3332

A Polgármesteri Hivatal elérhetőségeit itt találja: https://jozsefvaros.hu/onkormanyzat/szervezeti-egysegek

Képviselő-testületi ülések, képviselői fogadóórák

A COVID-19 fertőzés második hullámának terjedése miatt 2020. november  4-én Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki.  A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény értelmében, veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. 

A veszélyhelyzet idején Józsefvárosban meghozott határozatokról és rendeletekről itt tájékozódhatnak: https://jozsefvaros.hu/onkormanyzat/veszelyhelyzet-idejen-hozott-rendeletek

A veszélyhelyzet idején meghozott döntések tervezeteiről itt tájékozódhatnak: https://jozsefvaros.hu/onkormanyzat/dontes-tervezetek

A személyes képviselői fogadóórák a veszélyhelyzet idején szünetelnek. Továbbra is törekszünk arra, hogy a közösségi fogadóórákat online megszervezzük. Ezek időpontjáról a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldalán vagy itt tájékozódhat: https://jozsefvaros.hu/szoljon-bele

Ügyfélfogadás a JSZSZGYK intézményeiben

A JSZSZGYK Család és Gyermekjóléti Szolgálata, valamint a Család és Gyermekjóléti Központ a járványhelyzetre való tekintettel elsősorban a személyes találkozások csökkentésével és az infokommunikációs eszközök fokozottabb igénybevételével igyekszik a gondozási feladatainak eleget tenni. Fokozzuk az online és telefonon történő elérhetőségünket, ezzel párhuzamosan az ügyfélfogadási időt mindkét szolgáltatásnál egységesen a következő módon alakítjuk a járványhelyzet idejére;

Hétfő                   08.00 – 17.00

Kedd                     08.00 – 16.00

Szerda                  13.00 – 17.00

Csütörtök            08.00 – 16.00

Péntek                 08.00 – 12.00

Mindemellett a készenléti telefonszámunk (06-30-493-1925), illetve e-mail címünk (info@jszszgyk.hu) a nap 24 órájában elérhető. A JSZSZGYK működésének további részleteiről információk elérhetők itt: www.jszszgyk.hu

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ ügyfélfogadása

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. jelenleg változatlan ügyfélfogadási rendben dolgozik, melyről a www.jgk.hu oldalon tájékozódhatnak.

Teleki téri piac: A Teleki téri piac változatlan nyitvatartással üzemel, a piacon a maszkviselés továbbra is kötelező. Nyitvatartás: hétfő: 7:00-16:00, kedd-péntek: 7:00-17:00, szombat: 6:00-14:00, vasárnap: zárva

A JKN intézményeinek működése a veszélyhelyzet idején

 • A Kesztyűgyár Közösségi Ház 2020. december 11-ig zárva tart, deaz alábbi programok továbbra is működnek:
  • Mentor (beiratkozás alapján látogatható)
  • Lurkó kuckó (beiratkozás alapján látogatható)
  • Sziporka szombat (beiratkozás alapján látogatható)
  • Zsendülő Tanoda (beiratkozás alapján látogatható)

Egyéb rendezvényeiket későbbi időpontban rendezik meg, illetve törlik. Az edzések, és a táncfoglalkozások szünetelnek.

A felsorolt programokról telefonon: +36 1 788 1344, e-mailen: info@kesztyugyar.hu,

vagy a Kesztyűgyár Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/kesztyugyar/) üzenetben tudnak bővebb tájékoztatást adni. 

A H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ rendezvényei elmaradnak, illetve amit lehetséges, azt online formában megvalósítják. Bővebb információk: https://www.facebook.com/kozossegh13/

A Józsefvárosi Galéria 2020. november 10-től bizonytalan időre kénytelen bezárni kapuit a közönség előtt. Ez az intézkedés visszavonásig marad érvényben. Az előadásokról, koncertekről készülő videofelvételeket folyamatosan közzéteszik honlapjukon: www.jozsefvarosigaleria.hu, Facebook-oldalukon (https://www.facebook.com/jozsefvarosigaleria/) és YouTube-csatornájukon.

Általános információ a koronavírusról és az országos intézkedésekről

Hasznos információk a vírusról: https://koronavirus-kisokos.eu/

JÓZSEFVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

Zöld szám munkanapokon 8-18 óra között: 06 80 277 256

www.facebook.com/jozsefvaros.hu

www.facebook.com/groups/jozsefvarososszefog

A MAGYAR KORMÁNY HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁSA

www.koronavirus.gov.hu

www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

www.nnk.gov.hu

Zöld szám: 06 80 277 455, 06 80 277 456

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben