Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése

Országszerte szigorodnak a maszkviselés szabályai

2020. szeptember 21. hétfő

Az orr szabadon hagyása is a szabályok megszegésének minősül minden esetben.

A múlt héten nyilvánosságra hozott kormányrendelet értelmében országszerte szigorodnak a maszkviselés szabályai: Kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése: tömegközlekedési eszközökön, megállókban és várótermekben, üzletekben és bevásárlóközpontokban, múzeumokban, mozikban, könyvtárakban, színházakban, egyéb hasonló intézményekben, hivatalokban, postán, és minden olyan helyiségben, ahol ügyintézés zajlik. 

Ha ezekben az intézményekben, vagy ezeken a helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor szabálysértés miatt 150 ezer forintig terjedő bírságot, az üzemeltető pedig 1 millió forintig terjedő bírságot kaphat. A kötelezettség ismételt megsértése az intézmény bezáratásához vezethet. 

A BKK járatain 8000 forintra pótdíjazható az az utas, aki nem visel orrot és szájat eltakaró maszkot vagy sálat utazás közben, őt az ellenőrök le is szállíthatják a járműről.

A nem megfelelő maszkviselés, vagyis például az orr szabadon hagyása is a szabályok megszegésének minősül minden esetben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben