Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

NEM ÉRI MEG FELELŐTLENNEK LENNI

Ha nincs maszk, jön a bírság

2020. szeptember 22. kedd

Tartósan napi ezer közelében van a koronavírusos új betegek száma, így komoly szigorítások léptek életbe. Szeptember 21-től szinte mindenhol kötelező a maszk viselése. Aki ezt megszegi, azt megbírságolják.

Akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat, aki nem tartja be a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, márpedig ezek szeptember 21-től szigorodtak: előbb a Fővárosi Önkormányzat, majd a kormány is a korábbinál komolyabb szabályokat hozott. Már nem elegendő sállal vagy kendővel eltakarni a szájat és az orrot, hanem rendes maszkot kell viselni, a korábbinál több helyen.

Az üzletek és a közösségi közlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint a hivatalokban, ügyfélfogadási irodákban. Szintén szeptember 21-től érvényes új szabály, hogy minden vendéglátóés szórakozóhelynek 23 órakor be kell zárnia.

A fertőzés terjedése ellen mi magunk tehetünk a legtöbbet a szabályok betartásával és a helyes maszkhasználattal. Arról, hogyan kell hordanunk a maszkot, és mire kell vigyáznunk a járvány második hullámában, a Józsefvárosi Önkormányzat oktatóvideót készített: Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő mindent érthetően elmagyaráz a videóban, amely cikkünk tetején nézhető meg. 

„A vírus második hullámában vagyunk, most felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal” – állapította meg egyébként Orbán Viktor miniszterelnök, aki közölte azt is, hogy a szakemberek szerint a legrosszabb esetben 200 ezer fertőzöttre kell számítani, ekkor 16 ezer embernek kell kórházban lennie, és 800 ember lesz lélegeztetőgépen, de ő és a kormány azért ennek a duplájára készül. Az ellenzéki pártok viszont több ponton bírálják a kormány járvány- és gazdaságvédelmi intézkedéseit.

- Már hatósági áras a teszt: 19.500 Ft

- 600 ezernél több tesztet végeztek el

- Öthavi mélypontra zuhant a forint

- Újra üléseznek a kormány akciócsoportjai

- 14 helyett csak 10 nap a kötelező karantén

- A vendéglátó- és szórakozóhelyek 23 órakor zárnak

Szöveg: Lengyel Tibor; Fotó: Ványi Ákos és jozsefvaros.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben