Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Beszélgessünk közös ügyeinkről!

"Biztonságos Józsefváros" fórum sorozat: Térfigyelő kamerarendszerek

2020. szeptember 23. szerda

Online fórum 2020. október 7-én szerdán 18-tól 20 óráig

2020. októberétől tematikus fórumsorozat keretein belül beszélgetünk a józsefvárosiak biztonságával kapcsolatos kérdésekről, problémákról. Ezen alkalmak során egy-egy konkrét problémaköröket járunk körbe először meghívott vendégekkel, szakértőkkel, majd a hagyományos fogadóórákhoz hasonlóan a polgármester, a Józsefvárosi Közterület-Felügyelet és a helyi kerületi rendőrkapitányság vezetőinek részvételével a témához kapcsolódó kérdésekre, illetve általános, a józsefvárosiak biztonságát érintő kérdésekre, problémákra kaphatnak választ az érdeklődők. 2020. második felében két alkalmat tervezünk megtartani.

Az első alkalommal a térfigyelő kamerarendszerek működéséről, szerepükről a bűnmegelőzésben és bűnüldözésben fogunk beszélgetni. - Hány kamerarendszer és kamera működik a kerületben? Hogyan működnek ezek a rendszerek? Mire lehet használni őket? Kik felelnek a működtetésükért? Mennyi ideig tárolják a felvételeket? Mennyire lehetünk benne biztosak, hogy nem sérülnek a személyiségi jogaink, ha kamerarendszer működik a lakóhelyünk környékén? Hova fordulhatunk, ha problémánk lenne a kamerákkal kapcsolatban? - A fórum első felében a Józsefvárosi Rendőrkapitányság munkatársa, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet térfigyelő irányító szakembere, illetve egy adatvédelmi szakember segítségével járjuk körbe a fenti kérdéseket, majd kinyitjuk a beszélgetést, és a szakemberek, illetve a polgármester és a rendőrség képviselője az érdeklődők kérdéseire válaszolnak.

A rendőrség képviselői kizárólag előre feltett kérdésekre válaszolnak. A többi meghívotthoz, előadóhoz az online közvetítés alatt kommentben is lehet kérdéseket intézni. Mind az előre, mind a helyben feltett kérdések kapcsolódhatnak a konkrét témához, de olyan általános problémákhoz is, melyek a józsefvárosiak biztonságát érintik.

Az érdeklődőknek lehetőségük van kérdéseiket előzetesen feltenni. Az előre feltett kérdéseket 2020. október 1., csütörtök 18 óráig küldhetik el az alábbi email címre: reszvetel@jozsefvaros.hu.

A beszélgetést az érdeklődők COVID 19 vírus okozta járványhelyet miatt online követhetik majd a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook-oldalán és az eseményben: facebook.com/jozsefvaros.hu

A fórum résztvevői:

- Pikó András (polgármester)

- Molnár Gábor (r. alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya)

- Bajusz Ferenc (Józsefvárosi Közterület-felügyelet, ügyosztályvezető)

- Tóth-Pál András (Józsefvárosi Közterület-felügyelet, térfigyelő irányító)

- Németh Zoltán (r. alezredes, bűnmegelőzési munkatárs, adatvédelmi tisztviselő)

- Dobó Zsófia (VIII. kerületi Rendőrkapitányság, r.ftőrm, nyomozó, térfigyelő szervező)

Szeretnénk, ha a következő félévben olyan témák kerülhetnének terítékre, melyek a leginkább érdeklik a kerületben lakókat, ezért 2020. november 22-ig várjuk a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre a témajavaslataikat is a következő évi fórumokhoz. A tárgyban kérjük jelölje meg: Témajavaslat közbiztonsági fórumhoz

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben