Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné támogatni a helyi vendéglátóipari egységeket

A józsefvárosi vendéglátó üzletek a járványügyi készültség ideje alatt 22 óra helyett 23 óráig tarthatnak nyitva

2020. szeptember 28. hétfő

A döntés célja a járványhelyzet okozta társadalmi-gazdasági károk csökkentése

A józsefvárosi vendéglátó üzletek és teraszaik a járványügyi készültség ideje alatt 22:00 óra helyett  23:00 óráig tarthatnak nyitva- erről szeptember 24-én egyhangúlag döntött a Képviselő-testület.

Azon vendéglátó üzletek üzemeltetői, akik élni kívánnak e lehetőséggel,  megváltozott nyitvatartásukat,  az éjszakai nyitva tartás iránti kérelem előterjesztése nélkül, a kereskedelmi hatóságnál (jegyző) be kell jelenteniük.

Mindenki előtt ismertek a járványügyi helyzet okozta társadalmi, gazdasági nehézségek. A koronavírus első hullámának következményeként hazánkban a GDP a második negyedévben mára számszerűsíthetően 13%-nál is nagyobb mértékben csökkent. A vírus két ágazatot különösen súlyosan érintett: a turizmust és a vendéglátást. Nagyon sok honfitársunk veszítette el a munkáját és megélhetését. Ebben a valóban súlyos terheket jelentő és lassúnak ígérkező kilábalási folyamatban a Józsefvárosi Önkormányzat szeretné támogatni a helyi vendéglátóipari egységeket a hosszabb nyitvatartási idő lehetőségének biztosításával, hiszen mindannyiunk célja, hogy minél kevesebb ember váljon földönfutóvá a vírus következtében.

Az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 28/2017. (VI.15.) önkormányzati rendelet módosításával  a józsefvárosi képviselő-testület szeptember 24-i ülésén egyhangúan, valamennyi frakció támogatásával úgy döntött, hogy engedélyezi, hogy a járványügyi készültség ideje alatt a vendéglátó üzletek és teraszaik a korábban meghatározott 22:00 óra helyett 23:00 óráig nyitva tarthassanak. A döntés nem vonatkozik azon vendéglátó üzletekre és azok teraszaira, amelyek nyitvatartását egyedi hatósági határozat állapította meg.

A döntés célja a járványhelyzet okozta társadalmi-gazdasági károk csökkentése, a járványügyi készültség időszakában kínálkozó lehetőségek kihasználása, a munkahelyek védelme, az életszínvonal csökkenésének mérséklése.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben