Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Havi, kéthavi rendszereséggel lesz a jövőben is

Megtartotta alakuló ülését a Józsefváros Biztonságáért Kerekasztal

2020. október 02. péntek

A kerületben a közbiztonság ügye prioritás. Az önkormányzat partnerséget kínál és partnerséget vár el a rendészeti szervezetektől

Október elsején a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban megtartotta alakuló ülését a Józsefváros Biztonságáért Kerekasztal. A Kerekasztal célja, hogy a rendészeti feladatokat ellátó szervezetek, az önkormányzat és a különféle szociális, oktatási, vagy más területen működő, a biztonság megteremtéséért tenni tudó szervezetek és a helyi lakosok érdekeit képviselő civil szervezetek között folyamatos szakmai kapcsolat, kommunikáció alakuljon ki.

A Kerekasztal első ülését Pikó András józsefvárosi polgármester és Molnár Gábor rendőralezredes, Józsefváros rendőrkapitánya nyitották meg. Megnyitó beszédében Pikó András elmondta, hogy a kerületben a „közbiztonság ügye prioritás. Az önkormányzat partnerséget kínál és partnerséget vár el a rendészeti szervezetektől. Mert ez a partnerség a józsefvárosiak érdeke és akarata. A célunk az, hogy az itt lakók minden szempontból biztonságban érezzék magukat a kerületben.”

A testület ezt követően megtárgyalta és elfogadta saját szervezeti és működési szabályzatát és éves munkatervét. A Kerekasztal a jövőben a kerületi biztonság kulcsszereplőinek fő egyeztető platformja kíván lenni, ennek megalapozásaként az alakulóülésen bemutatkozó előadást tartott a résztvevők számára a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a Józsefvárosi Közterület-Felügyelet, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, és a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer.

A jövőben a Kerekasztal havonta-kéthavonta tart rendszeres egyeztetéseket. Az olyan leginkább égető problémák, mint a drogterjesztés és fogyasztás, vagy a másokat zavaró együttélést nehezítő viselkedések; a prostitúció, vagy az áldozatok segítése, támogatása, sok szereplőt érintenek, így a rájuk adott lokálisan hatékony válaszok kidolgozása is közös munkát igényel. Célunk az, hogy az együttműködés mentén újfajta megoldási javaslatokat tudjanak a szereplők kidolgozni; tanácsokkal, ötletekkel lássák el az önkormányzatot és a rendészeti munkát végző szervezeteket, illetve véleményezhessék az adott területen végzett tevékenységüket. Annak érdekében, hogy a fenti célok megvalósulhassanak, egy rendszeresen ülésező fórumot hívunk össze.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben