Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A térfigyelő kamerák témakörében

Első alkalommal tartottuk meg a Józsefváros Biztonságáért fórumot

2020. október 08. csütörtök

A fórumot az érdeklődők az önkormányzat, a Józsefváros újság, valamint Pikó András polgármester facebook- oldalán is élőben követhették.

A fórumsorozatot azért indítottuk útjára, mert szeretnénk, hogy a kerületben lakók mélyebb betekintést kapjanak a kerület biztonságát érintő ügyekbe, problémákba és feltehessék a kerületi lakosok biztonságával kapcsolatos kérdéseiket.

Ezen alkalmak során egy-egy konkrét problémakört járunk körbe először meghívott vendégekkel, szakértőkkel, majd a hagyományos fogadóórákhoz hasonlóan a polgármester, a Józsefvárosi Közterület-Felügyelet és a helyi kerületi rendőrkapitányság vezetőinek részvételével

Ezeken az alkalmakon a témához kapcsolódó kérdésre, illetve általános, a józsefvárosiak biztonságát érintő kérdésekre, problémákra kaphatnak választ az érdeklődők.

Az első alkalommal a térfigyelő kamerarendszerek működéséről, a kamerák bűnmegelőzésben és bűnüldözésben betöltött szerepéről beszélgettünk. A fórum első felében a Józsefvárosi Rendőrkapitányság munkatársa, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet térfigyelő irányító szakembere, illetve egy adatvédelmi szakember segítségével jártuk körbe a a kamerák témakörét, majd kinyitottuk a beszélgetést, és a szakemberek, illetve a polgármester és a rendőrség képviselője válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

A fórumot az érdeklődők az önkormányzat, a Józsefváros újság, valamint Pikó András polgármester facebook- oldalán is élőben követhették.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben