Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új műfüves labdarúgó pálya és szabadtéri fitnesspark

Egész évben lehet sportolni a Vajdában

2020. október 16. péntek

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola udvarán sportsátorral fedett, műfüves labdarúgó pályát és szabadtéri fitnessparkot adtak át.

Az új létesítmény a labdarúgó osztály mellett az iskola valamennyi tanulója számára elérhető a mindennapos testnevelésórák, valamint az iskolai és kerületi sportrendezvények megtartására a mobil sportsátorral, évszaktól függetlenül.

Az átadón jelen volt Pikó András polgármester, Pördi Ádám és Gabura Gyula az Airnergy FC képviseletében, Hargitainé Őri Katalin, az iskola igazgatója, valamint Ferencz Orsolya, a körzet fideszes önkormányzati képviselője és Sára Botond fővárosi kormányhivatal-vezető, volt polgármester.

A Józsefvárosi Önkormányzat tavaly februárban, még Sára vezetése alatt döntött arról, hogy együttműködési megállapodást köt az Airnergy FC-vel a TAO-támogatásból megvalósuló focipálya beruházójával, illetve 2 millió forinttal támogatja is a szintén most átadott szabadtéri fitnesspark építését. A futballklub már 2016 óta együtt dolgozik az iskolával: a klub szakemberei labdarúgó tömegsport-foglalkozásokat tartanak az iskolában – több tehetséges gyereket le is igazoltak –, valamint az Airnergy biztosítja a szakmai felügyeletet az iskola Bozsik-programban való részvételéhez.

A fenti videón elérhető az átadóról és az iskola tanulóinak bemutatóórájáról készült videó.

Szöveg: Lengyel TIbor; Fotó: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben