Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Részvételi költségvetés

Indul a 2020-as fővárosi részvételi költségvetés!

2020. október 19. hétfő

Kerpel-Fronius Gábor felhívása a józsefvárosiaknak

Tisztelt józsefvárosi polgárok!

Budapest vezetése 2020. október 1-én útjára indította a főváros első részvételi költségvetésének tervezését, amelynek keretében egymilliárd forint sorsáról dönthetnek közvetlenül Önök, a város lakói.

Meggyőződésünk, hogy a Városháza falai között nem lehetünk mindentudók, és ahhoz, hogy Budapest valóban mindannyiunk otthona lehessen, elengedhetetlen, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsünk arra, hogy a város, a kerülete, a lakókörnyezete, kedvelt helyei fejlesztésére vonatkozó ötleteit megoszthassa a város közösségével, miként az is, hogy a város közössége dönthessen arról, hogy milyen ötletek megvalósítását tartja fontosnak annak érdekében, hogy élhetőbb várost alakítsunk együtt. Erre teremt lehetőséget a részvételi költségvetés.

A részvételi költségvetés két fő pilléren nyugszik. A rendelkezésre álló 1 milliárd forintos összeg egyik fele kifejezetten zöld, fenntarthatósághoz kapcsolódó, illetve a szociális, gondoskodó Budapest megteremtését szolgáló programokra, beruházásokra fordítható, míg a másik pilléren tematikus megkötés nélkül, egész Budapestet (de legalább három kerületet) érintő projektjavaslatokat valósítunk meg.

A beérkező javaslatokat a Városháza szakértői bírálják el, és amelyeket jogi és igazgatási szempontból megvalósíthatónak ítélnek, azok közül ismét Önök választhatják ki azokat, amelyeket végül megvalósítunk.

Ha Ön felelősséget érez közvetlen lakóhelye, környezete iránt, ha szívügye Budapest fejlődése, és szívesen gondolkodik arról, milyen változtatásokkal lehetne élhetőbbé tenni, netán konkrét ötletei is vannak már, ne habozzon, ossza meg velünk!

A folyamatról bővebben a www.otlet.budapest.hu weboldalról tájékozódhat.

Tegyünk együtt egy élhetőbb Budapestért!

Kerpel-Fronius Gábor

Okosvárosért és részvételiségért felelős Főpolgármester-helyettes

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben