Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ironikus videóban jelentette be a rapper, hogy elindulna képviselőjelöltként Józsefvárosban

Dopeman a Fidesz segítségére siet

2020. október 27. kedd

Belépne a Fideszbe, mert most már „a süllyedő hajót kell kihúzni a vízből”, és elindulna Józsefvárosban képviselőjelöltként 2022-ben – jelenette be Pityinger László, vagyis Dopeman egy ironikus hangvételű videóban.

„Kámingáut” címmel töltött fel érdekes videót YouTube-csatornájára Pityinger László, vagyis Dopeman. A rapper ironikus hangvételű videójában bevallotta, hogy sokáig érlelte magában a döntést, majd megosztotta „megvilágosodását”, miszerint be akar lépni a Fideszbe, és 2022-ben elindulna az országgyűlési választáson a józsefvárosi körzetben egyéni képviselőjelöltként.

„Gyengül Orbán Viktor és a Fidesz (…) és most már azt is látjuk, hogy a legmenőbb fideszeseit nem tudja elindítani a választásokon (…) a süllyedő hajót kell kihúzni a vízből, ezért úgy döntöttem, belépek a Fideszbe és elindulok a VIII. kerületben, mint országgyűlési képviselőjelölt” – mondta Dopeman, utalva arra, hogy nemrég kiderült: a 2022-es parlamenti választáson nem indítja újra a Fidesz a 2018-ban a Józsefvárost is magában foglaló 6-os számú egyéni választókerületben győztes jelöltjét, Kocsis Máté volt polgármestert.

A rapper emlékezetetett, hogy „itt már az ellenzék színeiben már úgyis kudarcot vallottam, bármikor meg tudom tenni újra”. Emlékezetes, hogy 2017-ben Pityinger László az MSZP képviselőjelöltjeként elindult az időközi önkormányzati képviselőválasztáson Józsefvárosban, de akkor a fideszes jelölt, Sántha Péterné győzött 46 százalékkal, Dopeman pedig csak a második lett 27 százalékkal, míg a több más ellenzéki párt által támogatott Bolba Márta evangélikus lelkész a harmadik lett 19 százalékkal.

Videójában Dopeman utalt az október 11-i szerencsi időközi választás „krumplibotrányára” is – az ellenzék azóta is élesen bírálja a Fideszt, amiért borsodi választókerületben kedvezményes „zöldségvásárt” tartottak és állami program részeként laptopokat osztottak, a fideszes jelölt mellett kampányolva. A rapper a Fideszről azt mondta: „az ő anyagi támogatásukkal, infrastruktúrájukkal, szétosztható dolgokkal felfegyverkezve be tudnám húzni a Fidesznek a VIII. kerületet.”

„Egész héten várni fogom a VIII. kerületi Fidesz hívását, de ha nem hívnak, akkor én jelentkezem” – mondta Dopeman, de itt már nem bírta nevetés nélkül.

A Józsefváros újság egyébként nemrég készített interjút Pityingerrel.

Szöveg: Lengyel TIbor; Fotó: Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben