Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

TANULMÁNYI VERSENY JÓZSEFVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

Indul a Klímakihívás!

2020. október 30. péntek

Tanulmányi verseny indul a józsefvárosi általános és középiskolákban: a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló akcióban játékos feladatokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a klímaváltozás és a környezettudatos életmód fontosságára.

A Klímakihívás néven meghirdetett tanulmányi versenyben részt vevő iskolák diákjai koruknak megfelelő feladatokat oldanak meg, és minden sikeresen teljesített feladat után pontokat kapnak. A résztvevő intézmények, és azon belül az egyéni pályázók is izgalmas ajándékokat nyerhetnek. 

A kihívásra minden kerületi iskola meghívást kapott. A diákok a tanároktól kérhetnek jelentkezési lapot, amelyet kitöltve kell visszaküldeni a klima@jozsefvaros.hu email címre. Jelentkezni a játék végéig bármikor lehet. A pályázatok leadási határideje 2020. november 29-e. Az elkészült pályamunkákról készült fotókat szintén a klima@jozsefvaros.hu email címre várják. A jelentkezéssel kapcsolatban minden információ megtalálható a zold8.com weboldalon.

A beérkezett pályázatokat zsűri értékeli. A korosztályonként legtöbb pontot gyűjtő diák rollert nyerhet, a második és harmadik helyezett pedig ajándékcsomagot kap. Emellett természetesen minden pályázó teljesítményét és a Klímakihívásban való részvételét oklevéllel ismerik el a szervezők, hiszen pontszámtól függetlenül minden pályamunka dicséretet és elismerést érdemel. A Klímakihívást a „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Józsefvárosban” című, KEHOP-1.2.1-18-2018-00011 azonosítószámú Európai Uniós pályázat részeként szervezik meg – a pályázat megvalósítására még 2019-ben nyert el támogatást az önkormányzat.

Szöveg: Zöld8 – a szervezők; Fotó: Huszár Boglárka

A győztes nyereménye:

- Alsós korosztályban – Street Surfing X145 ROLLER

- Felsős és középiskolás korosztályban – FIZZ Urban ROLLER

- A legtöbb pontot gyűjtő iskola egy 40 000 Ft-os Fitoland vásárlási utalvánnyal gazdagodik, mellyel az iskolaudvar zöldítését szeretné a szervező támogatni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben