Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kövesse velünk online Józsefváros kitüntetettjeinek díjátadóját!

2020. október 30. péntek

Csatlakozzanak hozzánk online november 7-én délelőtt 10 és 12 óra között.

Idén a járványhelyzetre való tekintettel a kerület kitüntetettjeinek díjátadója, amelyet Józsefváros 243. születésnapján tartunk meg, szigorú járványügyi előírások mellett kerül megrendezésre. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy elismerjük azoknak az életművét és hozzájárulását Józsefváros fejlődéséhez, akik idén kitüntetésben részesülnek. Ezért a díjátadót az önkormányzat Facebook-oldalán most valamennyi kerületi élőben is követheti: https://www.facebook.com/jozsefvaros.hu

A díjátadón a kitüntetettek méltatása mellett kisfilm-bejátszásokkal és műsorral is készülünk. A díjátadón fellép Kökény Tamás józsefvárosi nagybőgő művész és Szakcsi- Lakatos Róbert zongoraművész.

Az átadott díjak:

Díszpolgári Cím adományozható annak, aki kiemelkedő munkájával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban is általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez. A díszpolgári harangok alkotója Mihály Gábor Munkácsy és Kossuth-díjas szobrászművész.

Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetés a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életműve alapján elismerésre méltó személy vagy Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző szervezet részére adományozható. A kitüntetésre érdemes személy elhalálozása esetén a díj posztumusz kitüntetésként is adományozható, amelynek átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.

Józsefvárosért kitüntetés Józsefváros fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedő tevékenységet végzők részére adományozható.

Józsefvárosi Aranykoszorú: a Józsefváros területén működő iparosok, kereskedők, vállalkozók és gazdasági tevékenységet végző társaságok kiemelkedő munkájának elismerésére.

Józsefvárosi Kultúráért kitüntetés: annak az egyénnek vagy közösségnek, aki/ami tevékenységével, életművével kulturális területen kiemelkedő tevékenységet folytat és ezáltal hozzájárul Józsefváros kulturális életének sokszínűségéhez, örökségének gyarapításához. Új díjként a kitüntetés idén kerül először átadásra.

Az átadó különlegessége, hogy idén először osztjuk ki a Józsefvárosi Közösségekért díjat, mely teljes egészében az Önök díja: a kerületi lakosok jelölhettek egyéneket és közösségeket, majd az ő közönségszavazataik döntöttek a díj győzteseiről is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben