Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Városfejlesztés

Csomópontok a Népszínház utcában - mondja el véleményét!

2020. november 05. csütörtök

A kérdőívben az utcáról, és ezen belül az új sarkokról kérdezzük véleményüket. Kitöltésével ön is segíthet előkészíteni az utca további fejlesztésének irányait

A Népszínház utcában két helyen is izgalmas átalakítások történnek 2020 őszén: a Kiss József utcai torkolat, illetve a Vay Ádám utca - Alföldi utca csomópont is biztonságosabbá és barátságosabbá válik. Korábban mindkét kereszteződésnél nehezen belátható szögben érkező autók és hatalmas kihasználatlan aszfaltfelületek tették veszélyessé és sivárrá a Népszínház utcát. A kis utcák vége most merőlegessé válik. A felszabaduló területeken új közösségi terek jönnek létre, és az ide kerülő növények miatt zöldebb lesz az utca. A környékbeli iskolásokkal és civilekkel együtt pedig a köztéri művészet eszköztárát felhasználva nem csak zöldebbé, hanem színesebbé tesszük az utcát.

A mostani átalakítások mintaprojekt részei. A megvalósuló projekt nagyon kötséghatékony: az önkormányzat 2 millió forintot költ a két helyre összesen, a dézsás növények kihelyezésére. A mintaprojekt lényege, hogy kipróbáljuk, milyen lehetne egy biztonságosabb, barátságosabb Népszínház utca, így a sarkok kialakítását a tapasztalatok alapján később lehet módosítani. Az Önök tapasztalatai fontosak számunkra, ezért már a projekt minden elemének elkészülte előtt kérdőívet állítottunk össze, ahol most elmondhatják véleményüket.

A kérdőívben az utcáról, és ezen belül az új sarkokról kérdezzük véleményüket, hogy ezek alapján dönthessünk a csomópontok végleges átalakításáról. A kérdőív kitöltésével és megosztásával segíthet előkészíteni a Népszínház utca további fejlesztésének irányait és más, egyszerű közlekedési és élhetőséget javító beavatkozásokat is.

A kérdőívben személyes adatokat nem rögzítünk.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegvrTPWNQPpgL3o8eAZxY2mJxQDYOLxFcjlbZE7usSrVDj8w/viewform

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben