Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

2020. november 11-től

Koronavírus: változó szabályok

2020. november 11. szerda

Este 8 és hajnal 5 óra között kijárási tilalom van életben. Felmentés csak a munkába és a munkából hazajárás esetében, illetve rendkívüli esetekben lehetséges. Kérjük a kerületieket, kövessék honlapunkon a szabályváltozásokat és tartsák is be azokat- köszönjük!

Kijárási tilalom: Este 8 és hajnal 5 óra között kijárási tilalom van életben. Felmentés csak a munkába és a munkából hazajárás esetében, illetve rendkívüli esetekben lehetséges. Munkáltatói igazolás a kijárási tilalom idejére: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/munkaltatoi_igazolas_0.pdf

A kutyások időkorlátozás nélkül vihetik sétálni, kutyafuttatóba állataikat a lakóhelyüktől számított 500 méteres körzeten belül.

Általános rendezvénytilalom: Minden rendezvény tilos. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, az amatőr csapatsport tilos. A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.

Minden gyülekezés tilos: Az éttermek bezárnak, csak házhozszállítás lehetséges, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak. Az üzletek, fodrászatok és egyéb kisipari szolgáltatók este 7-kor bezárnak. 

Magáneseményekre vonatkozó korlátozások: Esküvők csak lakodalom nélkül tarthatóak. Temetésen legfeljebb 50 fő vehet részt. Családi összejöveteleken tízen vehetnek részt.

Digitális oktatás: A középiskolákban, nyolcadik osztály fölött digitális oktatás lép életbe. A felsőoktatás csak online formában működhet, a kollégiumokat, így a felsőoktatási kollégiumokat is be kell zárni. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.

Parkolási díj nincs: a közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.

A Józsefvárosi Önkormányzat ingyenesen hívható zöld száma hétköznap 8-18 óra között: 06 80 277 256

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben