Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatkoznak kerületünk rendészei

Körzeti rendészek a lakosság szolgálatában

2020. november 28. szombat

A Józsefvárosi Önkormányzat 2018-ban alakította ki a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetét. A rendészek régóta tevékenykednek körzetükben, így nagy helyismerettel és tapasztalattal bírnak. Bemutatjuk őket, forduljanak hozzájuk bizalommal!

Fodor Csaba (1. és 2. körzet)

Otthona és a munkája is a Palotanegyedhez köti. Húsz éve dolgozik közterület- felügyelőként. „Mindig a rend híve voltam, de nálam a hangsúly a megelőzésen van” – mondja. Fodor Csaba szerint a lakosok látják, hogy a körzeti rendészek az ő érdekükben dolgoznak, ezért azzal lenne elégedett, ha az elért eredményeket fenn tudnák tartani, illetve továbbfejlődnének.

Pálinkás Mária (3. és 5. körzet)

Több évtizede józsefvárosi lakos. Pálinkás Mária szerint előfordulnak szemeteléssel kapcsolatos problémák, de többször keresték már lakosok a szomszédokkal való konfliktusok kezelésében is. Úgy véli, „sok esetben már az is segítség, ha valaki meghallgatja őket”. Szerinte azért jó a körzeti rendészet, mert napi kapcsolatot tud kialakítani a lakosokkal, gazdája tud lenni a területének.

Horváth Gábor (4. körzet)

Évekig teljesített szolgálatot a térfigyelő központban, a körzetét és az egész kerületet jól ismeri, így a megoldandó problémákkal is tisztában van. Ezek közé a köztisztasági szabálysértéseket és a közterületi alkoholfogyasztást sorolta. Horváth Gábor úgy véli: „Nem azért vagyok itt, hogy mindenkit megbírságoljak, hanem hogy közösen még élhetőbbé tegyük ezt a környéket.”

Velkei Ferenc (6. körzet)

2017-ben került a Józsefvárosi Közterület-felügyelethez, de azelőtt is, már 10 éve közterület-felügyelőként dolgozott. Velkei Ferenc körzetének jellemző problémái a közterületi alkoholfogyasztás, köztisztasági szabálysértések és az illegális hulladéklerakás. Mivel itt lakik, jó kapcsolatot ápol a helyiekkel. „Az itt lakók problémája az enyém is” – mondta.

Francz Zsolt (7. körzet)

A kerületet jól ismeri, hiszen több mint 20 éve józsefvárosi lakos, a lakóhelye lett a körzete is. Francz Zsolt szerint a körzeti rendészet közvetlen kommunikációs csatorna a lakosság és az önkormányzat között. „Nekem a lakosság érdekeit kell szem előtt tartanom” – vallja, ezért akár munkaidőn túl is intézkedik a megoldás érdekében.

Ember Beáta (8. körzet)

2018 végén vette át a 8-as számú körzetet, akkor már 5 éve dolgozott a Józsefvárosi Közterület-felügyeletnél, ráadásul a kerületet is jó ismeri: itt született és itt is nőtt fel. Ember Beáta szívvel-lélekkel próbál segíteni a lakosoknak, illetve a lakosok és az önkormányzat között egyfajta közvetítői szerepet is be kíván tölteni.

Varju Ferenc (9. körzet)

A kerületben él és a munkában rejlő kihívás vitte a közterület-felügyelethez. Varju Ferenc körzetére jellemző probléma az illegális szemételhelyezés, illetve a rendőrségi hatáskörbe tartozó ügyek. Éppen ezért szoros kapcsolatot ápol a körzet rendőri megbízottjával és a társhatóságokkal, hogy hatékonyan tudja tájékoztatni a lakókat a felmerülő kérdések illetékességéről.

Bőti Attila (10. körzet)

Korábban magánbiztonsági specialistaként dolgozott. Bőti Attila sokat van a területén, szerinte a lakosoknak fontos a személyes kontaktus. A körzetében a leggyakoribb panasz a zöldterületeken való parkolás, a szemetelés. Szerinte az a cél, hogy mindenki érezze, a közterület az övé is, ezért ugyanúgy mindenki tisztán tartaná, mint az otthonát.

Zsohár Attila (11. és 12. körzet)

A korábban harcművészet-oktatással is foglalkozó közterület-felügyelő a Százados-negyed és a Tisztviselőtelep körzeti rendésze. Zsohár Attila szerint a körzetében élők bátran fordulhatnak hozzá, „a jogkövetést is úgy lehet hatékonyabbá tenni, ha jobban odafigyelünk a lakosokra”. Úgy véli, a cél nem a bírságolás, hanem a megelőzés.

Fotók és szöveg: Józsefvárosi Önkormányzat /Józsefváros újság

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet elérhetőségei:

Éjjel-nappal, ingyen hívható zöld szám:

06 (80) 204-618

Személyesen: József u. 19.

(bejárat a Német utca felől)

Honlap: jkf.hu E-mail: jkf@jkf.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben