Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

VAKCINA-HÍREK

Indul az előjegyzés a koronavírus elleni vakcinára

2020. december 03. csütörtök

Várhatóan már a héten elindul a koronavírus elleni állami oltási kampányban való részvételre lehetőséget biztosító regisztrációs folyamat – közölte Orbán Viktor kormányfő.

Vannak országok, ahol az oltást kötelezővé teszik, máshol nem – egyelőre Magyarországon is csak lehetőségről, viszont ingyen elérhető lehetőségről beszélt a miniszterelnök. Az elektronikusan, illetve levélben leadható jelentkezéssel feliratkozhat, előjegyzésbe vetetheti magát az ingyenes oltásra, aki akarja. 

Az MTI által idézett Orbán azt is elárulta, hogy 13 ezer helyszínt jelöltek ki a tömeges oltásra, ez is része a december-január környékén bevetendő oltási tervnek. Az is kiderült, hogy az első körben érkező vakcinák felhasználásánál előreveszik például a védekezésben részt vevőket és a leginkább sérülékeny csoportokhoz tartozókat.

Eközben a járvány okozta megbetegedések és halálesetek száma szomorú rekordokat döntött november végén Magyarországon: a hónap végére 220 ezer közelébe került az azonosított fertőzöttek száma, a halottaké pedig megközelítette az ötezret. (Világszerte csaknem 63 millióan betegedtek meg, és mintegy 1,5 millióan haltak meg.) Müller Cecília országos tiszti főorvos a korlátozó szabályok betartására kérte az embereket, hangsúlyozva azt is, hogy „nagy mértékben rajtunk múlik”, miként tölthetjük el a karácsonyt. A kormány egyébként december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról.

Szöveg: Lengyel TIbor; Fotó: MTI/Balázs Attila

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben