Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületi körkérdés

Jó-e az ingyenes parkolás?

2020. december 14. hétfő

Bár sokan hoztak fel szakmai ellenérveket, a kormány – a koronavírus-járványra hivatkozva – november 4-től határozatlan időre ismét ingyenessé tette országszerte a közterületi parkolást.

Éppúgy, mint a tavaszi első járványhullám idején, holott akkor is bebizonyosodott, hogy az intézkedésnek a nyilvánvaló előnye, az ingyenesség mellett hátrányai is vannak: több autót, nagyobb forgalmat, jelentősebb légszennyezést okoz, ráadásul a helyiek, vagyis a helyben élő lakosok – akik amúgy is ingyen parkolhatnak – szinte alig találnak maguknak parkolóhelyet az otthonaik közelében.

Az utcákat járva józsefvárosiakat kérdeztünk arról, most mik a tapasztalataik az ingyenes parkolás bevezetése óta. Többségük – éppen a fenti hátrányok miatt – nem örül az intézkedésnek. Ettől függetlenül egyébként az önkormányzat a lakosság bevonásával elkezdte a szakmai munkát, melynek célja, hogy jövő év tavaszától átalakítsa a kerületi parkolási szabályozást. A helyzet megérett a változtatásra, hiszen Józsefváros egyik legfőbb gondja a közterületi parkolás, főleg a belső részeken.

Szöveg: Lengyel Tibor; Fotó és videó: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben