Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szociális ellátás

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény: meghosszabbodik a jogosultság

2020. december 10. csütörtök

Meghosszabbodik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII.4.) Kormány rendelete alapján a gyermeke(i) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig meghosszabbodik.

Fentieknek megfelelően amennyiben a jogosultsága korábban járna le, mint ahogyan a veszélyhelyzet megszűnik, teendője nincsen, a jogosultság automatikusan meghosszabbításra kerül.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a veszélyhelyzetet kihirdető Kormány rendelet hatályvesztése, azaz a veszélyhelyzet feloldása után, bár a jogosultsága még fennáll majd az azt követő második hónap végéig, az új kérelmet rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény iránt már ekkor be lehet nyújtani.

További információ: Családtámogatási Iroda https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/iroda/32-46

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben