Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kedvenc 2020-as cikkeink

Visszatekintő: Balogh „Paci” interjú, Múth Péter, különleges iskolák

2021. január 03. vasárnap

A 2020-as évben a Józsefváros újságnak 42 száma jelent, benne több mint 500 írással. Volt köztük portré, interjú, bemutattunk érdekes helyeket, különleges embereket, aktuális eseményeket. Kollégánk, Zoltai Ákos válogatott ki néhány kedvenc cikket ezek közül, érdemes őket újra elolvasni.

Remek interjú, egy fiatal, ambiciózus, tehetséges politikussal. Rengeteg terv, ötlet és konkrétum. Februárban jelent meg Gaal Ilona interjúja Balogh István Lajos önkormányzati képviselővel, roma és nemzetiségi tanácsnokkal – vagy, ahogy a kerületben a legtöbben ismerték, Balogh Pacival. A képviselő november 2-án, mindössze 28 évesen hunyt el, miután elkapta a koronavírus-fertőzést. Balogh Lajost soha nem fogja elfelejteni az, aki ismerte.

A józsefvárosi Múth Péter 40 éve van nyugdíjban. Az ő élete számunkra maga a történelem: volt szőlőműves, fodrász, huszár és hadifogoly. Izgalmas életébe Bányay Gézának engedett bepillantást, és azt mondta: "Az élet örök, de mi csak átutazók vagyunk a földön". Portrénk Múth Péterről augusztusban jelent meg a Józsefváros újságban, nem sokkal azután, hogy 100. születésnapját ünnepelte.

Józsefváros sokszínű – már-már unalmas, de kétségkívül jogos megállapítás ez. Akkor tapasztalhatjuk meg ezt igazán, amikor az alábbi három, teljesen különböző oktatási intézményről olvasunk. Látszólag semmi közös nincs bennük a földrajzi elhelyezkedésükön kívül, de az biztos, hogy a saját nemükben különleges minőséget képviselnek, amelyről jó érzés volt beszámolni, jó érzés olvasni.

Szöveg: Zoltai Ákos, Képek: Ványi Ákos és Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben