Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületi intézmények kínálatából 1. rész

Izgalmas programok a járvány alatt is

2021. január 13. szerda

Még jó néhány hónapig nem lesz lehetőségünk utazni, előadásokra, színházba, moziba járni, edzésre menni, így jól jönnek az online programok. Ajánlónk első részében főleg kulturális lehetőségek közül válogattunk, de a pszichológia témája iránt érdeklődőkre is gondoltunk.

Félő, hogy sok hely, intézmény tönkremegy, mire kinyithatna, így ha van bármilyen szívünknek kedves kezdeményezés, támogassuk őket azzal, hogy részt veszünk online programjaikon. Ingyenes és támogatói online események közül válogattunk. A program címére kattintva megnyílik az esemény Facebook oldala.

Kultúra

Auróra - Rekulturalizmus

A Bánkitó, az Auróra és az AZVLM eseménysorozatot hirdet a januártól márciusig a rekulturalizmus jegyében. Nyilvános beszélgetéseket és workshopokat szerveznek havi rendszerességgel a következő témákban: Alkotói életút, Társadalomkritikus művészet, Kishatalmak felelőssége, Közösségi melankólia.

Időpont: január 1-15. 

Venekei/Williams/Dés - A vágy villamosa

Az Operaház online előadása, kétfelvonásos táncdráma

Venekei Marianna Dés László zenéjére készített, a nemzetközi kritikusok által is dicsért táncdrámája, A vágy villamosa felvételének közvetítése az Opera Otthonra streamsorozatában.

Időpont: január 16. 19.00

Jegyár: 1990 Ft

Létezik-e férfi irodalom? Zoom-beszélgetés

“Van olyasmi, amit egy férfi csak elképzelhet, és hitelesen csak nő írhat meg, vagy fordítva? Vagy fenti megfontolásokat félresöpörve kijelenthetjük, hogy az írót illetően csak a bölcsesség, élettapasztalat, képzelet, beleérző képesség és szakmai tudás fontos, minden egyéb körülmény áthidalható?” Ezekről a témákról beszélget Réz Anna vezetésével Bán Zsófia, Németh Zoltán és Seres Lili Hanna.

Időpont: január 29. 17.00

Az esemény ingyenes, a Zoom link a címre kattintva elérhető Facebook-esemény leírásában található.

Pszichológia

Be Smart Klub - Szülői minták, avagy neveltetésünk hatása személyiségünkre

Gregó Enikő klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta összefüggésekre világít rá, magyarázatokkal szolgál arra vonatkozóan, hogy mi szüleink öröksége, avagy a hozott mintáink hogyan hatnak lelki fejlődésünkre, miként alakítanak bennünket?

Időpont: január 18. 18.00 (+ 7 napig visszanézhető)

Jegyár: 2490 Ft

Öreg fiatalok - fiatal öregek

Beszélgetés az ELTE professzoraival az öregedés folyamatáról, az életmidőség javításáról – tudományosan. “Ha megismerjük az öregedés folyamatát, mechanizmusait, a fontosabb tényezőket, sokat tehetünk azért, amit úgy hívnak: szépen öregedni!”

Időpont: január 20. 17.00

A részvétel ingyenes, a beszélgetés Zoomon történik majd. 

Szerző: Ádám Judit, Képek: Pexels és események Facebook oldalai

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben