Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ne nyúljunk hozzá, veszett lehet!

Rókák bukkantak fel a kerületben

2021. január 13. szerda

A kerület több pontján is rókaészlelést jelentettek szerda délután: előbb a Fiumei úti Baleseti Intézet udvarára tévedt be két állat, majd a Víg utcában láttak rókát. A legjobb, ha nem nyúlunk az állathoz, mert veszett lehet, a hatóságok dolga a befogás.

Két róka jelent meg szerda délután Józsefvárosban, a Baleseti Intézet belső udvarán – számolt be a Pesti Hírlap. A kórház udvarán bóklászó állatok hírét a kórház orvosigazgatója, Bodzay Tamás is megerősítette a lapnak: „Kórházunk udvarán valóban rókákat láttak. Az ügyben a szükséges lépéseket megtettük, az esetet jelentettük a VIII. kerületi önkormányzat felé. Arról nincs információm, hogy a rókák honnan kerültek kórházunk udvarára.”

A lap szerint az egyik rókát befogták, de a másik elmenekült. Talán a másik lehetett az, amelyik pár órával később, a Víg utcai rendőrkapitánysággal szemközti parkolóban bukkant fel. Az Otthonunk, Józsefváros Facebook-csoportban valaki azt írta, hogy az állatot előtte a Nagytempom utcában látta.

Fontos: ha rókát látunk, ne próbáljuk befogni, se megközelíteni, mert lehet, hogy veszett. Hívjuk a helyi rendőrkapitányságot de még jobb, ha rögtön a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal veszettségmentesítési programjának zöldszámán (06-80 263-244) teszünk bejelentést.

Nem ritka egyébként, hogy vadállat téved sűrűn lakott, városias területre. Hasonló eset fordult már elő Józsefvárosban: tavaly április végén egy őzet ütött el egy autó a Kálvária téren. Néhány évvel korábban, 2015 januárjában pedig a Bazilikától az Üllői útig a fél várost bejárta néhány vaddisznó.

Szöveg: Lengyel Tibor; Képek: „Otthonunk, Józsefváros” Facebook-csoport

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben