Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületi intézmények kínálatából 2. rész

Online kikapcsolódás és tanulás

2021. január 14. csütörtök

Még jó ideig nem lesz lehetőségünk utazni, előadásokra, színházba, moziba járni, edzésre menni, így jól jönnek az online programok. Ajánlónk első részében főleg kulturális lehetőségek közül válogattunk, most a kikapcsolódás és az oktatás területéről ajánlunk eseményeket.

Félő, hogy sok hely, intézmény tönkremegy, mire kinyithatna, így ha van bármilyen szívünknek kedves kezdeményezés, támogassuk őket azzal, hogy részt veszünk online programjaikon. Ingyenes és támogatói online események közül válogattunk. A program címére kattintva megnyílik az esemény Facebook oldala.

Kikapcsolódás

Félelmek, szorongások oldása, elengedése 

Hatvan perces online hangfürdő. Vezetett relaxációval egybekötött hangfürdő, ahol a résztvevők megpróbálhatnak szembenézni félelmeikkel, feltérképezik szorongásaik eredetét, és megoldási lehetőségeket keresnek azok feldolgozására, elengedésére. A Bikram Jóga Központ programját Nádas Linda vezeti.

Időpont: január 15. 19.30

Jegyár: 1790 Ft

Oktatás

Közélet Iskolája

A jogaid nem védik meg magukat! Bevezető képzésükre olyan aktivistákat és közösségért tenni akarókat várnak, akik a társadalmi igazságosságért dolgoznak vagy szeretnének dolgozni. A képzés előnye, hogy elméleti és gyakorlati tudást is ad, egyensúlya, könnyen érthető tananyagot állítottak össze, interaktív, változatos módszerekkel adják át, sokszínű, befogadó és tenni akaró csoportban.

A képzés ingyenes, de aki támogatná a szervezetet, attól 10000 Ft-ot kérnek érte. Jelentkezés az eseményben.

Időpont: február 26-27.

Capsul Farm

Termelj egész évben ökológiai módszerekkel! Ingyenes webinárium olyan, még saját veteményessel nem rendelkező, elsősorban álláskereső fiataloknak, akik szeretnék megismerni a kis léptékű hatékony növénytermesztés fortélyait. A szervezők megosztják gyakorlati tapasztalataikat városi farmjuk első szezonjáról. Szó lesz a biodiverzitás szerepéről és körforgásos gazdálkodás kis léptékű megvalósításáról.

Időpont: január 15. 18.00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrációs link az eseményben.

Replika Szabadegyetem 

Tizenöt alkalmas online képzés, szociológiai jam session-sorozat változatos témákkal és előadókkal a szociológia iránt mélyebben érdeklődőknek. 

Időpont: február 2-től folyamatosan, első alkalom: február 2. 17.00

Jegyár: fix belépő nincs, javasolt támogatói hozzájárulás a teljes félévre: 1000-3000 Ft. Az első 100 regisztrálónak jut hely, regisztráció az eseményben megadott linken.

Plante Budapest

Szobanövények gondozása online workshop. Hogyan gondozzam, mennyit öltözzem, mennyi fény kell neki, mikor ültessem át? A workshop azoknak szól, akik szeretnének választ kapni ezekre a kérdésekre szakértőktől. A workshopot Kiss Mimi kertészmérnök tartja, és azért kerül ennyibe, mert a workshop előtt 4 db szobanövényt és hajtást, illetve az ültetéshez szükséges minden eszközt futárszolgálattal kiküldenek a résztvevőknek.

Időpont: január 24. 17.30

Jegyár: 15000 Ft, jegyvásárlás az eseményben

Szerző: Ádám Judit, Képek: Pexels és események Facebook oldalai

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben