Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A népszerű humorista 82 éves volt

Meghalt Sas József

2021. január 17. vasárnap

Elhunyt Sas József színművész, humorista. A klasszikus kabaré egyik utolsó képviselője 2019-ben agyvérzést kapott, majd a visszatérését tervezte, ám a koronavírus-betegséggel már nem tudott megküzdeni a szervezete.

Vasárnap hajnalban hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt Sas József humorista, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, Jászai Mari-díjas színművész - értesítette Sas József családja az ATV-t

Sas József a klasszikus kabaré műfajának egyik utolsó képviselője volt, 40 évig nevettetett. Sas József 1957-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját, több vidéki színházban dolgozott, majd 1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2010 között igazgatója is volt. 

A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estet írt és adott elő. Sas József 2010 után magánszínházat működtetett a Fészek Művészklubban. A humorista 2019-ben kétoldali agyvérzést kapott, amiből lassan gyógyult, de 2020-ban a visszatérését tervezte. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, ő maga is elkapta a vírust, a betegséggel pedig már nem tudott megküzdeni a szervezete.

Szöveg: Józsefváros újság; Képek: Wikimedia/Fokkk, Fortepan/SzalayZoltán

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben