Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Építkezés és gyalogosforgalom

Elértük: már kevésbé veszélyes a közlekedés

2021. január 17. vasárnap

Az Orczy úton zajló építkezés kivitelezője balesetveszélyesen és nem az engedélyek szerint biztosította a gyalogosforgalmat. Addig nem engedtük el a témát, amíg új megoldást nem talált: ez már egy fokkal jobb, de még nem az igazi.

Az Orczy út 46-48. szám alatt építkezés zajlik. A gyalogosforgalmat előbb korláttal elválasztva az úttestre, majd később az út túloldalára terelték.

Csakhogy a gyalogátkelőhelyek több mint fél kilométerre vannak itt egymástól. Ha valaki a közeli boltból jön bevásárlószatyrokkal, egy kilométert kell kerülnie. Éppen ezért nem is használja a zebrát...

A balesetveszélyes – főleg a kerekesszékeseknek, babakocsival közlekedőknek – terelési megoldásról kiderítettük: nem is felelt meg az engedélyeknek és előírásoknak, melyeket a kivitelező cég kapott.

Az ügyben megszólaltattuk a kivitelező Grabarics Kft.-t, a Józsefvárosi Közterület-felügyeletet és a főváros részéről illetékes Budapest Közút Zrt.-t is. 

Sikerült elérni, hogy a kivitelező új, az engedélyeknek már jobban megfelelő megoldást alakítson ki a gyalogosforgalomra. Most már nem kell az úttesten közlekedni, de még ez a megoldás sem tökéletes.

Szöveg: Józsefváros újság; Képek és videó: Takács Mária

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben