Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Óvoda

Kétéves óvodafejlesztés indult a kerületben

2021. január 19. kedd

A program megvalósítása hangsúlyosan épít a szülőkkel való együttműködésre és párbeszédre.

2021-től korábban nem látott lehetőség nyílik a Józsefvárosban egy óvodai és a remények szerint az iskolaszintig elvezető integrációs és intézményfejlesztési program megvalósítására. Józsefváros Önkormányzata szakmai partnereivel együtt közel 100 millió forintot nyert az Európai Uniótól arra, hogy belevághassunk egy komplex fejlesztésbe, amitől azt reméljük, hogy egyszerre fogja növelni az önkormányzati óvodák vonzerejét és csökkenteni a hátrányos helyzetű gyerekek által elszenvedett hátrányokat.

A január 15-én, 24 hónapos program keretében fejlesztjük az óvodai szolgáltatásokat: segítő szakembereket veszünk fel, és gazdagabbá, vonzóbbá tesszük az óvodák programját.

Azokat, akik évek, olykor évtizedek óta a vállukon viszik ezeket az intézményeket, és minden reggel ott várják a gyerekeinket az óvodában, azzal is megbecsüljük, hogy bevonjuk őket a szakmai program előkészítésébe és megfizetjük a fejlesztésbe beletett munkájukat.

A program megvalósítása hangsúlyosan épít a szülőkkel való együttműködésre és párbeszédre.

Egy ilyen nagy ívű intézményfejlesztés nem megy máról holnapra. Olyan szakmai partnereink vannak ebben a programban, mint a Partners Hungary Alapítvány, amely az elsők között hozott Magyarországra igazoltan működő óvodapedagógiai programot, vagy a Rosa Parks Alapítvány, amely munkájával évek óta segíti a hátrányos helyzetű józsefvárosi gyermekeket és családjaikat. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben