Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A tűzszerészek már dolgoznak a helyszínen

Bombát találtak az Aréna Mall közelében

2021. január 20. szerda

Egy vélhetően II. világháborús bomba került elő egy építési területen a Kerepesi úton, nem messze az Aréna Mall bevásárlóközponttól – tudtuk meg. A kerület szélén fekvő területre már kivonultak a tűzszerészek, hogy felmérjék a helyzetet.

Bombát találtak egy építkezésnél a kerület szélén, a Kerepesi út 17. számnál – értesült a Józsefváros újság. Az információink szerint mintegy 50 kilós, vélhetően II. világháborús bomba egy építési területen került elő.

A környék ugyan nem sűrűn lakott terület, inkább cégek telephelyei, irodái találhatók itt, de nincs messze az Aréna Mall bevásárlóközpont.

A bomba helyszíni vizsgálatára 14 óra körül érkeztek meg a tűzszerészek, de a honvédség illetékes szervénél, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél érdeklődésünkre ennél többet egyelőre nem tudtak mondani.

Az ilyenkor szokásos protokoll szerint egyébként a tűzszerészek a helyszíni vizsgálat alapján döntenek arról, hogy hatástalanítható-e a bomba, el tudják-e szállítani a robbanótestet, vagy a helyszínen robbantják-e fel. Ha utóbbi, akkor bizonyos távolságban egy kiürítési zónát kell kijelölni.

Szöveg: Józsefváros újság; Képünk illusztráció: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben