Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Költségvetés

2019-ben szinte üres kasszával vette át az új polgármester a kerület vezetését

2021. január 21. csütörtök

Súlyosan felelőtlen minden olyan témában tett megszólalás, amely a nyilvánosság félrevezetése érdekében a tények meghamisítására törekszik

Atkári János: 2019-ben szinte üres kasszával vette át az új polgármester a kerület vezetését

A nyilvánosságban megjelent híresztelésekkel szemben a valóság az, hogy az önkormányzati választás után az összes fővárosi kerület közül a VIII. kerületet adta át a Fidesz a legrosszabb anyagi helyzetben.

Minden forint címkézve volt, összesen 200 millió forint általános tartalékkal vette át az új vezetés a kerületet - ám erről később szintén kiderült, hogy előre lekötött vállalások vannak rá.

A Fidesz részt vett mind a költségvetés vitájában, mind a bizottsági munkában, pontosan ráláttak a helyzetre és a folyamatokra  - a jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy ők maguk sem beszélnek sehol 15 milliárdos szabadon felhasználható tartalékról.

Súlyosan felelőtlen minden olyan témában tett megszólalás, amely a nyilvánosság félrevezetése érdekében a tények meghamisítására törekszik egy olyan évben, amikor a kerület költségvetési helyzetének kezelése felelős közszereplői magatartást követelne meg.

Atkári János

Gazdasági tanácsadó, Józsefvárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben