Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A polgármester az intézménybezárásokról

Pikó: „ez vissza fog ütni a Fideszre”

2021. január 22. péntek

Azoktól, akik most veszítik el a munkahelyüket, nem elvárható, hogy lássák: a kényszerű megszorításoknak valójában nem a kerület vezetése, hanem a Fidesz az oka – mondta a polgármester a Klubrádióban.

Pikó András korábbi munkahelyén, a Klubrádióban a kerületi intézménybezárásokról is beszélt csütörtökön. A Megbeszéljük című műsorban több hallgató rákérdezett erre a lépésre, melynek oka a 4,5 milliárdos kormányzati elvonás. Pikó azt mondta, olyan munkatársaitól kell megválnia, akikkel együtt tervezték a jövőt, és akikre számított volna, de megfosztották attól a pénzügyi lehetőségtől, hogy együtt tudjanak dolgozni.

„Elfogadhatatlan, mind szakmailag, mind politikailag, mind emberileg, hogy egy politikai játszmában ők feláldozható gyalogok legyenek, egyszerűen azért, hogy a Fidesz választási esélye talán egy százalékkal jobb legyen Budapesten. Azért most emberek élete fog tönkre menni. Szerintem a politikának nem ez a dolga, a politikának szolgálnia kell.” – fogalmazott.

Bolgár György műsorvezető megkérdezte, hogy akiktől most meg kell válni, vajon ők Pikóra vagy a kormányra haragszanak majd. A polgármester azt mondta: „Lehet, hogy megértik, hogy az önkormányzat vezetője nem azzal kel fel, hogy kultúraellenes megszorító lépéseket hozzon, és akkor, amikor alig van pénzünk a kötelező feladatokra, akkor az olyan önként vállalt feladatokat, mint a Galéria támogatása, meg kell szüntetnünk, lehet, hogy nem. Rám fognak haragudni, és nehéz tőlük elvárni bármifajta megértést.”

Pikó András azt viszont fontosnak nevezte, hogy „aki Józsefvárosban él, az lássa, ez nem az önkormányzat politikája, ez egy olyan kényszerhelyzet, amibe belekényszerítenek, hogy megutáljanak bennünket, hogy talán ellenünk szavazzanak, de nem fog sikerülni.” 

Tapasztalata szerint ha az ember nehéz helyzetben őszinte és jó döntéseket hoz, ha kommunikál és elmondja, hogy minek mi az oka, és ha nagykorúnak nézi a polgárokat, akiknek a szolgálatára szegődött, akkor ez a játszma megnyerhető, és vissza fog ütni a Fideszre.

Szöveg: Gaal Ilona; Kép: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben