Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„A KÖLTÖZÉSSEL MINDENKI NYERT”

Új épületben az Egyesített Bölcsődék székhelye

2021. január 23. szombat

A Szigetvári utca 1. szám alól a Baross utca 112-be költözött a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék központi szervezete. Az évek óta tervezett költözés végül tavaly novemberben megtörtént, az iroda külső-belső teljes megújítása viszont csak tavasszal fejeződik be. Az ügyfélfogadás addig is zavartalan.

Már évekkel ezelőtt felmerült annak az igénye, hogy a Szigetvári utca 1. szám alatt egy helyiségen osztozó Biztos Kezdet Gyerekház és a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) központi szervezete külön költözzön. Korábban is kereste az önkormányzat a megoldást, az elképzelések szerint egy, a jövőben újonnan felépülő bölcsődében alakítottak volna ki megfelelő környezetet – mondta lapunknak Koscsóné Kolkopf Judit, a JEB vezetője. 

A két intézményegység elkülönítése továbbra is megoldásra váró feladat maradt: az összesen 20 fős személyzet, valamint az intézményeket látogató szülők és gyerekeik ugyanis ugyanazon a 93 négyzetméteres földszinti és 30 négyzetméteres galériaterületen voltak kénytelenek osztozni.

 A helyszűke miatt nem volt külön iroda, sem megfelelő ügyfélfogadó tér, sem elegendő mosdó. A Gyerekház játszószobája is szűkössé vált, ráadásul az elkülönülést a járványhelyzet még sürgetőbbé tette. Az önkormányzat végül tavaly nyáron döntött a JEB költözéséről. Új helyszínnek a Baross utca 112. alatti, korábban csempeboltként működő üres önkormányzati ingatlant jelölték ki, ahová novemberben már be lehetett költözni.

„Az átköltözéssel mindenki nyert: a kerület lakói, és az ott dolgozók egyaránt” – emelte ki Camara-Bereczki Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője. „A területem egyik legnagyobb vívmánya, s nagyon örülök neki, hogy még tavaly sort tudtunk keríteni erre” – mondta Szili-Darók Ildikó alpolgármester, hozzátéve: idén már nem tudnák kigazdálkodni a költözéshez szükséges pénzt.

A belső felújításkor három irodahelyiséget alakítottak ki a földszinten, és helyet kapott itt egy konyha, ügyfélmosdó, személyzeti mosdó, raktárhelyiség és egy irattár is. A galéria szinten további két iroda, személyzeti mosdó és öltöző, valamint egy oktatóterem van, a jövőben tervezik egy rekreációs vagy tárgyalórész kiépítését. Az ingatlan kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az ügyfélrész akadálymentes legyen, forgalmas utcára nyíljon, könnyen meg lehessen közelíteni, az irodákban legyen ablak és természetes fény, mert ennek a korábbi épületben híján voltak – emelte ki Koscsóné Kolkopf Judit. Az iroda belülről tavasszal készül el teljesen, illetve a külső homlokzat felújítása is ekkorra marad, azonban az ügyfélfogadás ettől függetlenül zavartalanul zajlik az új épületben.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Képek: Huszár Boglárka

*

A bölcsődékbe a jelentkezés egész évben folyamatos. Jelentkezni elektronikus úton a jelentkezes@bolcsode-bp08.hu címen, személyesen pedig szerdánként 9-15 óra között a 1082 Budapest, Baross utca 112. szám alatt lehet jelentkezni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben