Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A KÖRNYÉK KÖZLEKEDÉSE REGGELRE HELYREÁLLT

Egy óra alatt hatástalanították a bombát a Kerepesi úton

2021. január 23. szombat

Hatástalanították azt a II. világháborús bombát, amit január 20-án egy építési területen, a Kerepesi útnál találtak. Amíg a tűzszerészek dolgoztak, két környékbeli társasház lakóinak el kellett hagyniuk az otthonaikat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy 50 kilogrammos, élesített és mágneses gyújtószerkezettel ellátott, II. világháborús bombára bukkantak a Kerepesi út 17. számnál egy építkezés során. 

A bomba hatástalanítását január 22-én, péntek éjjel végezték. A tűzszerészeti munkák idejére két társasházat kiürítettek az Asztalos Sándor úton, illetve lezárták az Asztalos Sándor út Kerepesi út és Ciprus út közé eső szakaszát és a Kerepesi út Dózsa György út és Baross tér közé eső részét is.

A hatástalanítás kevesebb, mint egy órát vett igénybe – mondta el az MTI-nek Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje a helyszínről. A gyújtószerkezetet kiszerelték, majd a robbanótesttel együtt elszállították.

A korlátozásokat azóta feloldották, a környéken rendben halad a forgalom. A Keleti pályaudvart is érintő lezárások feloldása után a vasúti közlekedés hajnalban menetrend szerint megindult.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Képek: MTI/Mihádák Zoltán

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben