Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

EU-S TÁMOGATÁSBÓL 100 MILLIÓ FORINT

Kétéves óvodafejlesztési program indul

2021. január 24. vasárnap

Az óvodai szolgáltatások fejlesztését célzó integrációs program indul Józsefvárosban. A kétéves, EU-s támogatásból megvalósuló projekt csökkenti a hátrányos helyzetű gyerekek által elszenvedett negatívumokat.

Óvodai és a tervek szerint az iskolaszintig is elvezető integrációs és intézményfejlesztési program megvalósítására nyílik lehetőség Józsefvárosban azután, hogy az önkormányzat – szakmai partnereivel – csaknem 100 millió forintot nyert az Európai Uniótól. 

Az önkormányzat szerint ez növeli az önkormányzati óvodák vonzerejét és csökkenti a hátrányos helyzetű gyerekek által elszenvedett negatívumokat. Cél az óvodai szolgáltatások fejlesztése is: segítő szakembereket vesznek fel és gazdagabbá, vonzóbbá teszik az óvodák programját.

A szülőkkel való együttműködésre és párbeszédre építő kezdeményezésben az önkormányzat partnere a Partners Hungary Alapítvány, amely az elsők között hozott Magyarországra óvodapedagógiai programot, valamint a Rosa Parks Alapítvány, amely évek óta segíti a hátrányos helyzetű józsefvárosi gyermekeket és családjaikat.

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Józsefvárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben