Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

MÁR 13 HAZAI ÉS 2 HATÁRON TÚLI KLUB MŰKÖDIK

Bővíti szolgáltatásait az Egyszülős Központ

2021. január 26. kedd

A Mária utca és az Üllői út sarkán működő Egyszülős Központban a járványhelyzetben sem állt le az élet. Tavaly tavasz óta programjaik nagy részét az online térbe költöztették, most pedig újabb szolgáltatásokat is indítanak.

Az Egyszülős Központ 2018 óta működik itt Józsefvárosban. Az intézmény azért jött létre, hogy segítsen megoldást találni a gyermekeiket egyedül nevelő szülők problémáira. Nagy Anna, a központ vezetője most bejelentette, hogy a járványhelyzet ellenére is tovább bővítik a tevékenységi körüket.

Új szolgáltatásuk az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos tanácsadás, elindították a kamaszok tanulását segítő projektjüket, rövidesen pedig online programozást is hirdetnek 10-14 éveseknek. Tervezik, hogy a sérült gyermeküket egyedül nevelők számára is szerveznek új programokat.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a Központ szolgáltatásai eddig is széleskörűek voltak, hiszen elérhető volt a jogi tanácsadás, mediáció, családterápia, pszichológussal való konzultáció, de voltak sportprogramok, előadások, táborok és különféle korrepetálási lehetőségeket is igénybe vehettek a gyerekek.

Idén a Központ újra kutatást végez az egyszülős családok körében, hogy feltárják az aktuális problémákat, és válaszokat keressenek rájuk, valamint utókövetést is végeznek majd azoknál az egyszülősöknél, akikkel korábban együtt dolgoztak, hogy értékeljék a körülöttük történt változást.

Nagy Anna az MTI-nek arról is beszélt: tavaly tovább bővült az országos hálózatuk, így jelenleg 13 magyarországi és két határon túli helyszínen működnek már egyszülős klubok. Hozzátette: 2020-ban „felpörgött” a táboroztatási, az adománygyűjtési és a munkaerőpiaci szerepvállalási tevékenységük.

Szerző: Kolonics-Imre Zsófia; Képek: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben