Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egészségügyi központokba visz adományt a DK

Védőfelszerelést kaptak a JEK orvosai és szakdolgozói

2021. január 29. péntek

Védőruhákat adományozott a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központnak a Demokratikus Koalíció helyi szervezete. Stettner István DK-s önkormányzati képviselő adta át az overálokat, ami Koroknai András főigazgató szerint növeli a dolgozók munkavégzésének biztonságát.

Stettner István önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) VIII. kerületi elnöke és Őszi Éva a Demokratikus Koalíció VIII kerületi alelnöke jelentős összegű adományt, speciális védőruhákat vitt a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központba (JEK).

A DK országos szervezete által beszerzett steril overálokat az ország olyan településein, önkormányzatainál osztják szét és használják fel, ahol a párt helyi képviselettel bír. A józsefvárosi egészségügyi ellátóközpontba 35 darab védőöltözetet vittek – számolt be lapunknak Stettner István.

Az adományt a JEK részéről Juhász Juliánna intézetvezető főnővér és Szám László gazdasági igazgató vette át. „A JEK-ben hálásak minden segítségért, ami hozzájárul a pandémia elleni védekezésük sikerességéhez” – mondta kérdésünkre Dr. Koroknai András, az intézmény főigazgatója.

Az egyszerhasználatos öltözet hasznossága, hogy a mintavételi eljárás menetében növeli a szűrésben részt vevő szakrendeléseken – a fül-orr-gégészeten és a laboratóriumban - dolgozó orvosok és szakdolgozók munkavégzésének biztonságát.

A JEK-nek adományozott, zipzárral és kapucnival ellátott védőoverálok 2XL-es méretűek, ami komfortosabb érzetet ad viselőjének. A JEK-ben hetente mintegy 4-6 ilyen védőruházatot használnak el. A most átadott ruházat beszerzési ára többezer forint.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Képek: Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben