Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KITÜNTETTÉK AZ OLTALOM EGYESÜLETET

Iványi Gáborék kapták az Európai Polgár-díjat

2021. február 16. kedd

Idén az Oltalom Karitatív Egyesület, valamint Baritz Laura Domonkos-rendi szerzetesnővér kapta az Európai Parlament Európai Polgár díját.

Idén az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület kapta az Európai Parlament Európai Polgár díját – jelentette be Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán. 

„Hiába támadja a hatalom, hiába próbálják ellehetetleníteni egyházát, képes mindig újra felállni és tovább küzdeni. Kivételes ember, aki elkötelezetten segít az elesetteken, rászorulókon. Sok Iványi Gáborra lenne szüksége ennek országnak” – jegyezte meg Dobrev Klára.

Az európai parlamenti képviselő közölte azt is, hogy szintén ezt az elismerést kapta idén Baritz Laura Domonkos-rendi szerzetesnővér, „egy emberközpontú gazdaságért és fenntartható fejlődésért dolgozó apáca.”

Iványi Gábor vezeti a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET) is, amely nemrég kapta vissza technikai számát. Így 10 év kihagyás után újra fel lehet nekik ajánlani az adó 1 százalékát. A MET azonban továbbra sem kapta vissza 10 éve elvett egyházi státuszát, holott erre az Európai Bíróság is kötelezte a magyar államot.

Iványival tavaly augusztusban beszélgettünk életről, halálról, napi ügyekről és a korszakról, amelyben élünk. Interjúnkat itt lehet elolvasni. 

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben