Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatkoznak a józsefvárosi általános iskolák

Indul a beiskolázás / 2. rész

2021. február 19. péntek

A szülőknek lassan választaniuk kell, hogy ősszel melyik iskolában kezdje meg tanulmányait a gyerekük, ezért bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a kerületi alapfokú oktatási intézményeknek. Most a Losonci téri iskola és a Németh iskola bemutatkozóját olvashatják.

Losonci Téri Általános Iskola

Ha nem vagy már ovis, akkor legyél Losis! Tisztán tartott, igényesen kialakított környezetben, színes falak között színes programok várják a gyerekeket. A magasan képzett, tapasztalt pedagógusok a tanórákon korszerű módszereket és eszközöket alkalmaznak (kooperatív módszer, KIP, LÜK, szivárványsakk, Sakkpalota) és fejlesztik a logikát, ügyességet, kreativitást. 

Nagy hangsúlyt fektetünk a kompetenciák, alapkészségek fejlesztésére, kiemelt figyelmet kap az értő olvasás, a szövegértés, a logikus gondolkodás kialakítása. Játékos foglalkozásokat tartunk, a szabadidő hasznos eltöltésére nevelünk. A tanórákon digitális tananyag és online programok használatával segítjük, hogy tanulóink könnyebben elsajátítsák a tananyagot. 

Kiemelt feladatunk az egészséges életmód és a környezettudatos magatartás kialakítása. A sportolás meghatározza a Losisok életét: az iskola uszodájában úszás, a hatalmas tornateremben és a modern sportudvaron foci, röplabda, tollaslabda, pingpong, és a sakk is megjelenik. Télen korcsolyázni visszük diákjainkat. Sokszor megyünk iskolán kívüli kulturális programokra (pl.: MÜPA, Turay Ida Színház, MTM), erdei iskolába (Magyarkút, Káptalanfüred), kirándulásokra. Iskolánkban a Superar (nemzetközi zeneművészeti program) fejlesztő, élményközpontú zeneoktatást tart.

A 2021/2022. tanévben két első osztályt indítunk. Az 1. a osztályba várjuk a mozogni vágyó gyerekeket, akik a testnevelés órán az atlétika alapjaival, délután az angol nyelvvel ismerkedhetnek; tanítójuk Bakos Ilona. Az 1. b osztályban a matematikát emelt óraszámban tanítjuk, a logikus gondolkodást is fejlesztjük és sakkozni is megtanítjuk a gyerekeket, akiknek a tanítója Szűcs Enikő.

Tervezett programok: Losi-Ovis délután (iskola-előkészítő), kézműves foglalkozás (február 24-e, 16 óra), sportfoglalkozás (március 3-a, 16 óra), mesefoglalkozás (március 10-e, 16 óra).

Nyílt órák a leendő elsős tanítókkal: 2021. márc. 25-én: 2. óra 9:00-9:45 Szűcs Enikő, 3. óra 10:00-10:45 Bakos Ilona. Beiskolázási tájékoztató, bemutatkozó videó, valamint az aktuális információk a járványügyi helyzet tükrében a www.losialtisk.hu honlapon található.

Elérhetőség:

Losonci Téri Általános Iskola

1083 Budapest, Losonci tér 1.

OM azonosító: 034932

Tel.: +36 (1) 313-9224

e-mail: losialtiskola@gmail.com

honlap: losialtisk.hu

Intézményvezető: Barabási Csilla

Németh László Általános Iskola

Gyere a Némethbe, szeretettel várunk! Iskolánk hitvallása, hogy minden gyerek érezze jól magát nálunk, és kapja meg a számára szükséges segítséget, hogy a saját fejlődési ütemében a legjobb eredményt érje el. Hisszük, hogy minden gyerek jó valamiben és ennek a kibontakoztatása a mi feladatunk. Szakképzett fejlesztőpedagógusok segítik diákjainkat a felzárkóztatásban, illetve a tehetséggondozásban. A tantermekben és az „Okos-teremben” digitális eszközök, interaktív tábla, tanulói tabletek segítik a hatékony, élményszerű oktatást.

A 2021/2022-es tanévben három osztály indítását tervezzük. Mindhárom általános tanterv szerint, iskolaotthonos formában működik. Az egész napos oktatás során informatika, idegennyelv és művészeti oktatást is biztosítunk. Az osztályok: 1. a – Donkóné Horváth Tímea, 1. b – Schmalné Dunay Noémi, 1. c – logopédiai osztály (szakértői bizottság javaslata alapján bekerült tanulók).

Emelt szintű oktatást biztosítunk informatikából: iskolánk akkreditált ECDL Oktató és Vizsgaközpont, 8. osztály végére ECDL Start bizonyítvány szerezhető. Emelt szintű az oktatás angol nyelvből is: bontott csoportokban emelt óraszámban folyik az oktatás. Testnevelésből tehetséggondozás folyik.

Tanórákon kívül programok: művészeti képzés (néptánc, kézműves foglalkozás, drámapedagógia, szolfézs és hangszeres oktatás), szakkörök (digitális kultúra, ECDL tanfolyamok, színház- és múzeumlátogatás, könyvtár, asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, futsal, főzés, énekkar, sakk), hagyományőrző rendezvények, erdei iskola, nyári tábor. Napközit, tanulószobát biztosítunk. 

Nyílt órák: Szeretettel várjuk a kedves szülőket a 2021. február 24-én 8.00-10.00 óráig tartandó nyílt óráinkra, melyeket a járványügyi előírásokhoz igazodva online vagy személyesen tartunk. Ismerkedő szülői értekezletre várjuk a leendő elsősök szüleit 2021. június 8-án, 16 órára.

Elérhetőség:

Németh László Általános Iskola

1084 Budapest, Német u. 14.

OM azonosító: 034921

Telefon: (1) 334-3779, 210-9306

E-mail: nlai.jozsefvaros@gmail.com

Honlap: www.nlai.hu

Intézményvezető: Lőrincz Réka Erzsébet

Szöveg: iskolák, Képek: Huszár Boglárka

A kerületi iskolákat bemutató sorozatunk korábbi része: 

1. rész: Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium és Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben